有冇人買完iPhone覺得好後悔

677 回覆
2080 Like 258 Dislike
一直用開ip,從4s開始,一直到幾年前買部ip X比老婆,我自己用AN,真係後悔了

電池續航差,一日叉兩次電
冇指紋解鎖,煩到仆街
影相居然冇全屏,完全唔覺得靚
重到仆街

以上我部同期買嘅AN機完全吊打垃圾IP,呢部一定係我最後一部比錢買嘅IP
下我兩樣都有

但我覺得pixel 4 影相靚d 喎
pixel 4 表示未有呢個問題

利申8年an機用家 舊年轉會iPhone
我覺得佢影夜景係靚過我以往啲手機
好肯定下部都係iPhone
宜家啲an機仲會唔會有用一年後就好lag嘅情況?
個人而言好彩冇乜點lag
係電去得快半日到就要叉,所以出街要帶尿袋
電量個度真係同意

同事個個iphone
我用s20ultra
佢地每幾個鐘就要叉電
啲電好似倒水咁
lightning啲插頭又易鬆又慢

samsung個快叉真心好用
叉一個鐘夠你用成日
note 10....s20打後完全順好多。。。我用緊12.9 pro都咁話
我窮撚 所以一部可以捱三年仲好順嘅機就係好機
仲用緊x
好耐以前用an機真一年就打柴
所以對an機有刻板印象
其實face id 好啲
但係撞啱疫情先搞到好煩
電池我一日叉一次啱啱好
可能用得少
不過重就係事實嚟
我用s20ultra無任何lag機問題
Snapdragon對比A系晶片真係輸幾皮
因為你用緊啲濕鳩系列/中階機
你拎部S10/20/21想lag都難
ifans成日拎android中階機同ip比
比條毛咩
好心要鬥就拎差唔多價位嘅旗艦機鬥啦
換電啦
你搵到第部機個面容識別勁過 iPhone, 但個 notch 係細個 iPhone 先講啦

咪撚玩啦。。。識唔識用an 機夜視....
上面全黑係現場圖,光個張係開左夜視....唔好話ip, 齋計手持咁影我部幾皮野相機都影唔撚到

用左好多年iPhone, 宜加轉左Pixel返唔到轉頭
IPHONE影相其實又唔覺得特別好
我部samsung充一次用到24個鐘

另一部ip最多12
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞