有冇人買完iPhone覺得好後悔

677 回覆
2080 Like 258 Dislike
A70 表示一年半已經lag緊
其實巴打唔好咁固步自封
可以了解下先屌
依嫁三星堆an機已經又靚又順又勁
齋比硬件其實輸唔少
同起碼無m字額
不過apple係勁在有一堆function e.g. icloud itunes 圈養左你係佢個生態圈入面
利申 被圈養
其實如果唔係google放棄香港市場
個人覺得會比上面講嘅samsung iphone更加受歡迎
利申:用緊pixel 5
我換左iphone之後第一句說話就係呢句
而家重買埋ipad
笑話,兩年前samsung s10出3眼仔,iPhone 都未出,睇你比幾多錢買機啫
買左比老母
完全唔覺
up完上11仲話爽左勁多
無得插卡
Iphone 遲早都會有
apple profit margin咁高
遲多十年八戴先
反而想知點解an影相zoom in zoom out會疾
8+仲算唔錯
但個鏡頭有啲裂
佢冇老母
其實你可以見到3星係個策略上係想醜化IPHONE刺激佢自己銷路
型號上 10 20 S20 S21 S21ULTRA
出咁多代表咩 只要3星係一個型號上突出或超越IPHONE黎比較
咁咪可以顯示到佢好似幾勁咁
喂 你D機係勁既話出咁出型號係多餘
用左多年AN 機,
今年轉左 IPHONE 11 PRO

- 無 back 鍵好唔慣.
- 無指紋解鎖, 帶 mask 好唔方便,
- 好期代個 wide angle, 點知 distort 得好緊要. 完全唔可以影人, 以前用開 LG 機, 個 wide angle 正好多. 價錢只係iphone 1/3 or 1/2
- 影相無得自己 set 快門, 光圈,
- 重, 又粗邊.
- 所有 app show 晒出黎, android 可以自定.

好處係開 app 順過 android 機, 唔打機電都算耐用.
結論, 好想用返 android 機

以前iphone4一年一機
而家又12mini 12 12 pro 12 pro max係多餘
你點feel到lag機
唔係用肉眼睇?
60hz係每秒都lag緊
慢an機一倍?
用咗pixel 3a 兩年用家笑而不語

次次影完d相都有iphone友問我用咩機點解d相咁靚
不過公道講 iphone 有樣嘢真係好過an

就係emoji 完
想講an機黎講samsung 真係好正 s10用到s21 ultra
On99 成日拎啲廢機出黎講
班友真係好搞笑 盲粉 希望佢地13有120hz
可惜 M 額好柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞