有冇人買完iPhone覺得好後悔

677 回覆
2080 Like 258 Dislike
影相啊 refresh rate乜乜柒柒An機一定有優勝iphone嘅機,但講平均耐用程度我諗都係iphone贏
ios一update粒電就自動劣化
比你up五年都冇用
An機冇一部用到過兩年
<---- 到底幾老土既人先會有呢個諗法
唔好再講呢個pt啦真係好柒
根本係ff既印象 唔係事實
iphone影相根本唔掂
軟件更新增加手機壽命
好過an機又慢又倒水
最明顯好似去10?唔係好記得,一堆舊機up完都爽左
例如邊部機?
我認真好後悔
帶口罩要帶錶先可以解鎖部電話
錯晒成件事
如果我買一皮,唔買iphone?
係囉係囉
人地粒電又大啲
係架 人地個系統食電
但功能夠多
粒電又大都叫抵銷到
一皮就iphone啦
samsung最多值8000內
又黎世界大戰 等我講下個人感受
之前一年幾兩年用緊xs max,最近一個月跌爆左個moon
又唔想出部12住 就走去買部中階an機玩下 睇下有咩唔同
37xx入手左部vivo IQOO neo 5 12 ram+256gb s870 cpu
大陸好似賣2999人仔
個67w快充其實係屈機 30分鐘唔洗0-100%
之前部xs max 屌你老母 充成個鐘都未滿 屌你個西
打機幾流暢 120hz moon, 呢方面無乜投訴
好少影相 不過好似唔夠xs max好
屏下指紋+face id 唔洗除罩就unlock到
不過好撚多內置apps del又del唔撚到 屌你老母 on99大陸機
而且an機我自己用落無乜安全感 成日會唸會唔會比人爆ac
down apps會唔會中毒之類
部xs max 除左充電慢之外 其他還好 最重要係好似安心d
而家打算雙修 重要野就用iphone 打機之類個d就用部an機
不過部an機37xx黎講 真係無乜投訴 算係咁
雖然部xs max都係出左1年幾先用6xxx全新買返黎
唔敢話資深android用家
HTC Desire Z -> Galaxy Nexus -> Xperiz Z1 -> LG V10 -> Xperia X -> Nokia 8,最後上年轉iphone 11

初期用高階機,後來轉用中階機
同返同代比較,V10以前iphone真係壓倒性佔優,但近代android已經超越或者同iphone互有勝負

iphone反而係方便,上邊提到airdrop,android唔係無類似功能但好多人唔知/唔識用
轉左iphone最唔慣反而係中文輸入法,習慣左用google board
你呢啲經驗仲攞出嚟講 大陸牌都買得落 如果你係用緊vivo 上緊連燈 我就真係恭喜晒你 有三星唔買 s21 已經屌打iphone
vivo上連登有咩問題
三星太貴
vivo上連登有咩問題
三星太貴
3gs開始用iphone
之後轉左會用s2同asus唔知邊部
體驗過an機以前有幾廢就唔敢再轉會了
可能而家an機同iphone比差唔多/更好
但見過鬼怕黑
An狗仲未接受到電大冇撚用嘅事實
https://youtu.be/jQP5lA2UZOU
繼續吹
咪又係疾
柒就柒啦
CLUBLIKE / THE CLUB賣既iphone 原產地寫住中國正常
邊到賣嘅iphone都係中國造架喇
Samsung必贏 雙卡起碼兩個whatsapp tg 都一機兩app 返工極有用
平一截 唔洗比
黎黎去去都講舊電 樓下師兄已經講 快洗Samsung無得輸
最重點係 平一截 根本就係唔同嘅產品
唔知果粉拎夠生態圈 耐用度 打夠飛機未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞