連登巴膠怒屌收車殺線迫人無限轉車狂徒屎水老母暨每日關心龍運屯赤元天開線進度同埋普通版12.8米幾時出牌專區

1001 回覆
2 Like 17 Dislike
禮拜六日喺大道東
成日見上到頂閘

本身15應該無乜影響
多咗本地客隨時好客過以前
遊客搭纜車/的士/旅遊巴比例高d
係無咗條15B掠水
想問下286X青沙轉900西隧再落車拍卡有無bbi
南區無得點搞
東區做多少少非柴小既車啦
筲箕灣淨係做總站好多線都碌到北角
咁我唔好搭電車
就快貴過11m
入面d comment有d都係cls
大學生一定有咁多錢俾錢比天價小巴咩
15B去北角可能好啲
方便轉車返東九/將軍澳
下繁點都應該有中上環直落西筲啦
上山個個慣左中環/金鐘上
晏晝4-7點開15B落老銅實大把人搭
好似92R咁齋做回程應該掂
其實15B都可以照開 仲收貴d
大把小巴線長過佢都平過佢啦
啲客唔介意15ABCD,有車就上
開埋去鰂魚涌太古 分分鐘平日都有客
日日開315,但大部分都去去中環咪得
當年俾佢諗得出中山紀念公園調頭屈里數,真心絕
開615去觀塘老母
315 山頂開
309 石澳開到柴斜跟118
365 赤柱開經淺水灣
全部紅隧過海到旺角

包賺
唔直接搭樓上,用681做個比較

上繁去灣仔,681絕大部份時間係快過980x一截
就算當980x上環至灣仔段拖慢,咁不如又數下塞車位
馬鞍山至石門迴旋處大家一樣
獅隧公路通常唔太差,但加埋紅梅谷同大圍迴旋處,而且路長,上得青沙公路時681都過緊大隧
唯一大分別就係東隧同西隧。咁一來西隧都唔係唔塞,二來當西隧贏,如果要682x改埋西隧有著數,要東隧塞車時間長過西隧出口至北角/鰂魚涌出口嘅車程(講緊十分鐘)。就算東隧塞15分鐘,搞咁多嘢嘥多啲油都係快得嗰5分鐘,甚至更多情況冇快到,唔化算
365 > 973R
經山道天橋、西隧、佐敦道、油麻地、旺角
弼街止步

識玩梗係用西隧R線掠水啦
再唔係出一日pass 包來回大西北/鹿鞍山加一程9/14/15/260
掠自己水咋
來回9/14/15/260先岩
九龍塘去浸大一直都係兩難局面, 搭小巴幾分鐘但收天價, 行路起碼10分鐘
681朝早可以諗下學89P唔停大隧同東隧,唔洗塞埋站快好多,起碼慳返10-15分鐘車程。由其入大老山個到轉咗入巴士專線後可以行右邊線打尖。
「有計畫指經精簡路線後,因為車隊過剩,新巴城巴所有歐盟五型以下排放的車將不會於2022年續牌」

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞