連登巴膠怒屌收車殺線迫人無限轉車狂徒屎水老母暨每日關心龍運屯赤元天開線進度同埋普通版12.8米幾時出牌專區

1001 回覆
2 Like 17 Dislike
我覺得觀塘老母線點都有需求係到嘅,如果唔係點會叫做觀塘老母先
而且黃竹坑本身都有一定嘅返工客
而行東隧都唔會話好受塞車影響,不過原來而家朝早返九龍都塞
非繁唔驚塞嘅話咪停一停景隆街/堅拿道西做埋觀塘-銅鑼灣特快客囉

至於時間方面
671X朝早塞車鴨島尾站大概都係40分鐘就出到觀塘,海怡就大概55分鐘
https://youtu.be/Y3MuJxdlKhc
唔塞車嘅話鴨島尾站直頭30分鐘就出到觀塘,海怡就大概42、43分鐘
https://youtu.be/Wc6fH25IPcs
黨鐵本身都需要成40分鐘,仲要轉2/3次車,其實真係有得做
講咗幾年啦
要甜頭既一係開落寶馬山
無架啦,做鴨島而家嘅做法一定要好似馬鞍山重恒耀、輕烏溪沙咁重利東,輕海怡西邨,西邨海怡搭就罷,唔搭就過主

正正就係唔知幾多客落咗地底咪變咗而家唔知其實呢啲線有無得做囉
過得海,我諗好多都月票。正如948永遠都多人過善水
睇返海怡case覺得鹿鐵真係笨柒咗,如果有預定位起條天橋/隧道駁返上錦英山應該吸多好多客
681九公時間放工/食完飯搭都啱
出香港返工略嫌一係太早/遲

但屌佢老母960長成10公里收一樣價,962仲平2毫子,偏偏兩巴聯營嘅680 681收21.9 但682明明獨營又唔知點解跟返680/681牌價 307又係,短967/969成10km收一樣價 不過同307差唔多路程嘅968都係收咁上下價

完全亂曬龍

btw大欖如果有一日免巴士隧道費嘅話係咪應該減價,路程小過960/961但收貴人3蚊
點解大老山入沙田係補差價 但出九龍只係減4.2?
例如80X 轉74X 入大埔只係收10.7 但調轉74X 轉80X 出觀塘會收14
九巴第二轉頭幾班出到港島應該返得切9點?
過緊海啲970X收12.7

唔過海啲798都係收11.4

咁睇返33X收12.6,49X收14.1真係好撚貴
邊忽順路
完全係s字形路線嚟架喎
講時間,烏溪沙去到恆耀大概都要13分鐘 同你鴨島海怡上車去到利東尾站大概15分鐘咪差唔多

講人口恒安 19833
耀安 17630
市中心 17520
頌安 15840
錦濤 19781
=90604

錦英16942
富龍16363
利安16415
烏溪沙 20592
=70312

鴨脷洲邨 12062
海怡東14642
海怡西 14674
=41378

大街13442

利東一 13493
利東二 14666
=28159

其實兩個地區都送緊啲頭站客走
89D錦英山嘅客量好明顯同人口唔成正比
盲反T4無腦,
T4無隔音屏外觀設計更好,又未見第一城要拆左沙田路
係貴呀 唔係點賺錢
如果新世界之前唔係無申請加價 條數都無咁衰
黨鐵都年年加 厹面皮夠哂厚 加咪加
只係960 961冇收盡
就算免隧道費唔覺得大欖線有得減
馬市0749炆水啲啦,出到大隧東隧老母啱啱最塞嘅時間,不過又咁講而家好多工都無fix死一定要9點嘅,返9:30又有 10:00又有 再勁啲12點都有,結果11、12點出去嘅車有時都要企下人
35個
見蘇州 facebook 張相
睇得出問題係九巴玩野,揀最窄個段行人路起休息室
佢去番自己 296C 個邊較闊既行人路起休息室,應該會少好多人反對
頭先路經田心都見有十幾個等989
上公路架989都接近坐滿
呢啲真係走線問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞