連登巴膠怒屌收車殺線迫人無限轉車狂徒屎水老母暨每日關心龍運屯赤元天開線進度同埋普通版12.8米幾時出牌專區

1001 回覆
2 Like 17 Dislike
山腳樂軒/漁灣會搭直出線 (8P)
環翠興華搭鐵
康翠就鐵同巴士一半半 一個要行 一個兜路
之後到興民山翠同醫院 呢度係客倉 不過係老人邨 去銅記需求唔大 (尤其是非繁)
最後到明華大廈同香島 又係老人邨 明華大廈近柴斜一邊啱啱重建完 而家都係無咩客 不過將來點都有啲客行出去上車
要有客都要等明華大廈重建完曬
但近筲箕灣嗰幾座應該會落去搭地鐵
所以先話近柴斜嗰幾座借尾站優勢搭巴士出去
不過都係唔睇好8/780前景 始終沿線唔夠人返工
你見8X/19/82咁多人搭就知
其實停唔停wht嘅準則係邊
948E本身唔停都要加番
如果780夜後跟789入灣仔work唔work?
明華落鐵仲近
8入哂cwb中心都唔掂
意料中事還意料中事
睇住當日取代中巴,雄心壯志連18都救返生,到今日頹到屎水真係冇改錯名咁覺得有啲唏噓
明華大廈真係要睇邊座 例如K座起正路口 又有一堆尾站車搭 咁點解唔去搭巴士呢
同埋地鐵站出口係A座嗰邊
我諗G座打後嗰啲真係寧願行出柴斜就算
返去明華就多d人搭
出去嗰個站位要爬山+過條大馬路趕客d
尤其條馬路以前出過意外好多舊街坊都會避忌
南區線轉車唔得?
港島線開源就得薄扶林出金鐘以東快車同銅記太古特快
不過隔離條780非繁都一早開20
8非繁變20都算意料中事
意料中事還意料中事
睇住當日取代中巴,雄心壯志連18都救返生,到今日頹到屎水真係冇改錯名咁覺得有啲唏噓
中巴個年代都冇咁多7字頭同老銅特快
個陣780同80係中巴角度已經算好進步架啦
相反依家屎水係港島真係冇咩好做
港島線開源就得薄扶林出金鐘以東快車同銅記太古特快

太古自己都唔想要
係喎
咁咪銅記向西行囉
新巴15係無哂遊客後有無錢賺
A36/A37喺計劃入面停紅橋,即係已經係屯元天共有資源,而家明顯係元天班人想獨霸資源

A36/A37停紅橋有乜問題
要過馬路同行斜路都幾趕客
回程都仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞