[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
呢個坑真係有排玩介唔介意show個graph嚟睇睇
我鳩較完全睇心情同耳機
gustard stack係asr度勁高分,咩原因揀佢?
題外話,可以search Reddit oratory 1990
有為唔同headphone 出socalled eq preset lists
當中有特別為adi 2 出list
個eq基本上係跟啲論文研究嘅所謂最理想聲音,再tune 返headphone 個freq response 去呢個所謂理想聲音
睇餸食飯
D90 a90(pre amp) thx
呢個算係default 用得最多,不過主要原因係懶得成日轉
1. Marantz SA11S1->WA6 SE

冇位換左一體機
2. Luxman DA-250

收左隻KK要4-pin XLR
本來想等GS-X mini但佢delay左成年就直接買mk2算
3. Luxman DA-250->HeadAmp GS-X mk2

離港要執過 只係帶左部GS-X走人
4. Luxman DA-06->HeadAmp GS-X mk2/Stax SRM-006tS

好老實
有位的話分開易搞D
,同想試下用AKM既機,
見外國評測相當高分 就去馬
overall 部DAC係幾好, AMP就合格
發現大家係器材上花嘅錢都唔輕睇外國好多人用cheap stack,例如jds atom stack, schiit stack, topping stack之類,但係呢度冇
大家日推夜推koss 三寶喎
細說

有助我退燒之路
Koss KSC75, kph30i, porta pro
我有買porta pro, 真係好撚正
都係on-ear
on-ear戴得唔舒服
koss都有出over ear嘅
不過我冇盲狙到, 再買耳牛就冇位擺
Porta Pro我係WFH開會要長戴先用既
舒服嫁喎 特別係換完yaxi pad
Porta pro出奇地舒服
thx, 咁我留意下先
呢度日推夜推koss 3寶
平機就推ZEN DAC
再上去就ADI-2
中間跳得勁大
仲有部ifi neo有人提
但實際買嘅好似好少人講

做功質感靚好多
neo 呢個價位,太多選擇

用得 iFi 都係想平靚正,出得起呢個筆直,應該大多數唔會選擇佢
兩樣都有買啲
但有隻cd喺手感覺開心啲可以睇下本歌書仔
不過搵地方放又係好麻煩
5K左右有咩好嘢?
4.4係呢個價絕對唔差 3.5就.....

4-5000咁上下應該仲有新出部cambridge audio fostex HPA4
選擇都好似唔係好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞