[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
balance output個power大過unbalanced
有時balance 同 unbalanced出黎個聲會有分別,鐘意邊個就自己決定,冇一定答案
我覺得如果unbalanced個 power夠大就唔需要balance
*唔用focal 用hihiman個d就唔太擔心壞單元
hihiman qc試過有咩事
focal就黎搞笑嘅, 買全新都好似賭錢咁
hihiman比較易出事係headband斷
單元好似真係冇乜出事
headband斷都算事少 頂多搵膠紙包返住
賭錢既野,贏就係抵玩既
有保養唔怕

kph30i都仲得,over ear咁重就難d
只係覺得皮幾兩皮野嘅旗艦耳牛有啲咁嘅qc, 唔係幾接受到
香港水貨660s 2890hkd / drop.com 6XX 210usd 師兄會點揀?
DAC用ifi zen can有冇大問題?
ifi zen can係純amp, zen dac先係dac+amp
我會揀HD6xx
我覺得HD660s唔夠好聽
drop賣緊嘅依個IFI AUDIO ZEN DAC SIGNATURE係唔係dap+amp?
https://drop.com/buy/ifi-audio-zen-dac-signature-drop-exclusive
係咩 雖然我係睇到連登話kkbox有無損先去用kkbox,但係我習慣笠vpn去台灣

呢部係純dac 冇headphone out
如果想夾zen dac signature就要買多部amp

就咁ifi zen dac嘅話就乜都唔使煩一部搞掂
所以呢個係我到宜家都冇買過focal嘅原因

雖然我真係想搵一隻嚟聽人聲

我手頭上果啲t1 sen記 akg 712 pro dan哥cx flow
好似全部都係中性監聽,冇一隻係所謂拎嚟聽人聲
咁要買鐵三角 或者靜電
HD600又得
唔該晒師兄教路,google下呢個牌子出咗一堆差唔多樣又有少少唔同嘅機 分都分唔清楚
自己應該準備去馬ifi zen dac+6xx
如果決定要盲狙6XX嘅話, 可能等到隻6XX寄到黎再拎住出去試機嘅
還掂部zen dac好多地方都有得試
drop賣緊嘅依個IFI AUDIO ZEN DAC SIGNATURE係唔係dap+amp?
https://drop.com/buy/ifi-audio-zen-dac-signature-drop-exclusive
呢部係純dac 冇headphone out
如果想夾zen dac signature就要買多部amp

就咁ifi zen dac嘅話就乜都唔使煩一部搞掂
唔該晒師兄教路,google下呢個牌子出咗一堆差唔多樣又有少少唔同嘅機 分都分唔清楚
自己應該準備去馬ifi zen dac+6xx
如果決定要盲狙6XX嘅話, 可等到隻6XX寄到黎再拎住出去試機嘅
還掂部zen dac好多地方都有得試
請問各位巴有冇咩膽耳擴可以推介下
10k以下
一樣sundara用家揮手
人聲監聽一定係cd900st
Ananda早期似抽獎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞