[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

但係好聽
音質嚟講係 ok 嘅,我係比較厭尖所以呢樣嘢我會彈佢做得唔好

我諗好難再出新機啦,一個 true wireless 已經將好多玩開 DAP 都放棄唔玩

二來市場上平就支牌,質素就AK 同 Sony 等等,邊有得同人競爭
的確係,就算而家出都好難競爭
除非係整部過萬player 去make noise,不過功能上未必夠人競爭
反而我好奇Onkyo CM生唔生存到
都未必啊
MHA200香港有行?邊度有得試?thx
Koss 有咩咁特別?有無多d分享?

利申:聽T1 v2, 1770pro
暖暗舊2聲 聽抒情野無得頂

同埋平 一隻T1可以買到20隻koss
kph30i clear盲追都ok
ksc75應該係比較亮
英京會唔會有?
請教有冇人係自己整耳機線? 難唔難
用gotham/cannare/mogami 呢D大牌子平價線做會唔會好過淘條號稱單晶銅鍍銀線
巴打,係「抵玩」,定「值得玩」?

而家好多入門貨都好「抵玩」,但耳仔得一對,時間又有限
睇IEM post 同HKEPC 果邊,已經買左好多性價比高,但其實都係入門質素的耳機
好耐之前有個post教,圖文並茂,而家搵唔返
youtube應該有大把片可以參考

gotham/cannare/mogami呢d線太粗,唔適合做iem線,headphone線都未必得
主要係睇d 頭(你想用個款頭)入唔入到咁粗線

wireworld nano系列就冇問題,不過之前高明個職員話做掛耳的話易斷所以唔建議做掛耳iem 線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞