[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
直接sp3000
或者 sony 巨磚
我會分兩set, 2萬dap+iem, 3萬檯機
用6k左右買部dap, 萬4蚊大把iem揀

檯機就7k買部adi-2 dac,然後就大把野可以煩
你可以買隻易推headphone用adi2 dac直推,買難推d既headphone加部amp又得,睇你鐘意咩headphone再諗點夾
又整得幾靚
如果剩係聽Spotify 係咪唔使理Asio同Wasapi個D?
嚟緊將會加hi-res

自己整?
jds labs免費整

有呢個option咩?
有,係cart到揀engraving,我見atom line都可以整,可以字/圖
element既圖案只可以整係個制,但其他line可以整係成個面
入耳/HP/喇叭我係全部獨立既

大家都建議分兩set
睇黎冇咩player / 耳機出街同家中都岩用(或者話都有好好既效果)
sony DMP-Z1
洗兩三皮買部AK然後俾部幾千蚊既DA-150 or SA15S2碾就唔係幾好啦
2皮 review33有二嫂k05唔知會唔會好過da6
Eso呀⋯我唔認為會好聽D

不過網上用黎笪人應該會有力D
player 我覺得山靈M6已經好夠用,聲又唔錯
仲有K100都係賣緊6千幾,zx500又得
呢幾部都抵過買而家d AK

headphone 真係好睇你喜好,要出得街既closed back我會揀WP900, AP2000TI, Focal Stella,呢幾隻都易推

iem 就太廣了,要慢慢試,直今我未遇到比kse1200好聽iem(唔計SR003 mk2的話

題外話,如果要組一套平過kse1200又transportable 既setup,我會用手機出 SRM D10 + SR003mk2 with CES-A1
kse1200 7成價錢但有接近/某d地方好過kse1200
你唔用window 都得嘅.......
用mac之類
自從開始玩藍牙耳機 已經開始唔想帶嚿磚出去
出到街咁嘈 耳機再好都聽唔出分別
方便真係一個好重要嘅因素
屋企玩牛耳 出街用藍牙
預萬五整隻易推隔音好既入耳加條jer仔出街,餘下錢拎去買headphone同枱機
而家係街都唔會聽歌
藍牙啲聲太爛,寧願唔聽
inear 同磚就帶返公司聽
屋企就inear同headphone都聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞