[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
唔洗200蚊港紙,盲追唔會痛
應該幫到你退燒之路
都係既,iem有佢適用地方
叫條魚去爬樹係唔適合
我淨係冬天先會戴住headphone行街
冇試過 down 到爛歌
冇辦法架啦,如果你用英文投訴佢,俾佢知道係海外賣家, 到時block 晒所有VPN 就大鑊,大家攬炒

再試多幾次啦,或者用佢 apps download
有冇人試過係mora買歌?啱啱買咗隻歌發現播到3分30秒之後爛咗播唔到,應該file有問題,重新down多幾次都係咁應該要點做
冇試過 down 到爛歌
冇辦法架啦,如果你用英文投訴佢,俾佢知道係海外買家, 到時block 晒所有VPN 就大鑊,大家攬炒

再試多幾次啦,或者用佢 apps download
原本唔想down佢個app,但偏偏用app down就冇爛歌嚇Q死
居然係咁
巴打down邊首
koss可以令你更加學識點樣欣賞自己套機
舊既334TG+000我有keep
但比起近十年既ACG 我覺得佢播80s JPop先係主場

111以外重可以考慮Aya既 不過冇咁扺囉
Goose House嘅 “冬のエピローグ”
in ear其實冇想像中咁差 講音場氣勢就一定唔夠耳牛
但如果話聽ACG 耳牛個中高細膩程度未必及得上入耳

不過我都係會all in 耳牛
鬼斧119又整左個新表
絕對主觀
睇佢同d 5 毛口水戰其實幾好睇

HD700
點解Focal叫勁浪咁7
pp得2
有冇link 食下花生?
覺得iem同耳牛聲音上各自有可取之處
不過耳牛好似抵玩好多

依家出街airpod pro 屋企耳牛加iem
https://zhuanlan.zhihu.com/p/65766648
成5 萬字
兼殘體慎入

其實佢引經據典
科學評測
唔睇佢d主觀說話剩睇數據都學到嘢
睇佢聲學個d文的確學到d野
略略睇咗
sony 7506 對佢評價真高
巴打清醒
我見過最搞笑係,有d人在鬧市馬路邊試聽耳機同耳機線
話說我唔係好識整啦 亂咁down左堆 asio bridge asio4all jplay好似都唔work咁

唔知係咪我錯覺,跟住我係Zen Dac driver度將usb streaming mode 較成minimum latency同 asio buffer size較低個Samples 好似有少少唔同左 懷疑緊係咪我幻覺
其實點搞先岩

sorry for 伸手
你要個程度support
Spotify是唔support 的
想試開foobar試
Device 果到搞
5皮唔算end game
但已經好勁屌打iem

同埋asio4all係冇用嘅,因為asio4all係software模擬low latency,真正asio要player, driver, hardware support
唔該樓上巴打
冇錯,隻 DAC 間廠冇寫 asio driver,寧願用 wasapi 都唔好用 asio4all
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞