[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

50面會唔會好似55咁山洞聲?
50你當佢係同發聲單元距離遠咗
仲要中間明顯有加海綿吸音
削減左所謂山洞嘅尖削音
感覺好似正常好多 啲音樂似返一個整體

55隔咗咁耐再聽一次覺得佢係真係特殊用途嘅嘢
將你一首混好音嘅歌 拆返晒所有樂器的聲音出嚟
未混音之前嗰種樂器或者人聲嘅純粹聲音

我諗呢啲係用嚟細執一啲混音嘅小問題用
但可惜佢處理得唔好 拉到個形狀出嚟但係本身聲音的圓潤位變咗好尖好削
山洞聲其實好多唔係重Bass嘅
電競耳機都係咁
夾硬勾劃嗰啲輪廓出嚟 但冇咗個整體感覺
諗起佢隻藍牙耳機
個電
好撚期待佢隻開放式
我只係話轉手同死唔死 其實關係唔算好大
Edifier既Stax明顯取向變晒你未又係含到雪雪聲
Sennheiser三十年走向大變三次

不過其實就算係同一Team
事過境遷再做同一樣野都可以完全唔同晒
MySphere好耐以前租過黎試
KK既優點完全唔知去晒邊
最近出咗隻he560 2021版 抵玩
interesting
受害者之一
會唔會以後hd800s變支那製
呢度有冇mac用家,想問下mac要點先可以做到bit perfect嘅output

用緊adi2 dac另外仲有部zen dac。adi2係部windows notebook裝個driver再係foobar2000較返asio output就得。但係mac用vox player就算裝埋driver都唔識自己轉sampling rate 上網又話mac係唔需要裝asio嘅programme,有冇人知要點先解決到呢個問題

以上講嘅軟件都有得試用,可以 download 睇睇
想平平地買隻cd player駁電腦rip cd
睇過verbatm隻cd player到到都冇貨

各位巴打有冇推介
有冇budget?之前呢度有巴打推薦BDR-X12JBK

想問下有冇巴打知 如果我遲啲想換部新macbook 駁adaptor 連外置cd機rip碟,pro同air會唔會有分別?定話冇咩所謂依家用緊舊版air
budget係$700內

因為主力玩streaming,CD都係間唔中先會玩下
簡單講就係求其一隻都得
如果有bluray就揀bluray,個光頭應該好d
rip碟個時可以搵d重書壓住個drive,唔好咁震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞