[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
LM
我主要用MOOV tidal 聽歌
無rip CD. 用iPhone camera kit 去DAC 好唔好?
定係有D好啲嘅source ? ( 平價DAP usb/光纖 去DAC?) 聽開pop , rock music 為主
AMP 用THX789 , headphone H6xx
試過用SR15 去AMP , 不過感覺無本身部DAC 咁好
SR15 usb 去DAC 又好唔穩定 成日lag
大家用乜嘢方法聽Tidal 多?
用iPhone camera kit 去DAC 好唔好?

唔記得巴打用咩dac?
LKS MH-DA002 DAC
Rega DAC

比較舊的DAC

SR15真係唔掂,貴又唔夠好聽
當年個friend買完,我插部kse1200試,幾大底燥下
Argon 是對好耳機
我買2980$ 人生第一部DAP
啱啱開始玩headphone , IEM 用 Campfire audio Polaris 2 . 慢慢長路

如果玩Tidal 應該用乜嘢source 最好?
如果聽rock music 多
有乜headphone 推介 .DT990pro 好唔好?
budget 問題,比5、6皮嘢可以呢部

https://www.caryaudio.com/products/dms-700-network-audio-player/
各位巴打
想問下唔係好介意音質
但想帶得舒服同實
諗住整半cm/cm
想問下有咩平嘅推介
送你過去
https://lih.kg/aMvuAmU
btw要舒服fitear世一
Lm支持
lm學嘢
Lm學野
有冇d類似hdtracks既網,歐美,但可以一首一首咁買
5,6萬可以直接上r2r 梅/terminator應該完勝
qobuz?
上到5,6皮咁多選擇 咁多大廠 仲買支廠野係咪傻撚左
又啱 但係呢個價位唔上唔落 可能直上dcs endgame仲實際
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞