[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
耳筒適合香港家居,唔受環境限制嘛,當然多人討論,HiFi就唔同,有錢買都冇咁多地方擺,所以少人玩,正常不過

賣傳統兩聲道器材嘅都唔少cut一半地方賣耳筒耳塞同個人流動器材
夜晚返到屋企啲人瞓哂
你對speaker可以開得幾大聲
用headphone就算open-back都唔怕嘈到人
有房就係
冇房照用Stax都唔怕嘈到人
所以iem咁大市場
巴打屋企人咁忍得嘅
我夜晚用800S聽歌都比屋企人話我對耳筒嘈
雖然冇房,但隔一段距離(2-3米)所以唔會好嘈
我瞓廳
有啲open back會漏差唔多7成到8成音量
就算坐到1米半外都會聽到聲
open back都可能會嘈到人 仲點玩兩聲道
屋企人唔驚你嘈 你都驚佢嘈啦 open back 咩聲都聽到晒
屋企人平時睇電視睇電話啲聲浪我都仲接受到嘅
只係係佢地瞓著左嘅時候冇得用open back聽歌姐
K812

公司每個位之間好近,目前為止用HD600/HD58x都冇同事話嘈
有冇人聽過櫻木?點?
第一次用藍芽耳機,想買sony-xm4
想問下如果連去電腦睇片,延遲會唔會好嚴重
冇用開藍芽,不過如果唔洗noise cancel 可以試下其他
有咩推薦最好係無線款
如果唔洗noise cancel 可以試下m50xbt, aonic50
ag新出唔洗1k個隻都未有人試過
唔該晒等我去研究下先
我都啱啱買咗porta pro 同kph30i (non clear)
加埋$5x USD , Amazon 一個星期內寄到

今日收埋Yaxi pads

我本身有HD6XX
Kph30i 一啲都唔失禮 當然HD6XX detail D
25$ USD 可以比同咁嘅效果
Headphone 品牌應該食水好深

普通Kph30i 同clear 係咪sound 唔同?
有冇巴打有齊兩個?
[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)
https://lih.kg/tggFnPX

Headphone 品牌應該食水好深

headphone已經算好,koss只係特別存在,調音功力太強,唔代表其他廠一定食水深
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞