[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
各位師兄好 小弟對耳機完全係一竅不通
想平玩入坑openback耳機 自己有Spotify, 所以想由手機或者電腦出
自己google咗一陣之後暫時睇中咗 fiio k5 pro+hd660s budget上比較冇咁肉痛唔知咁樣配搭有冇咩大問題呢?
另外都想問下平時打機可唔可以用呢啲高檔耳機output?有冇槍聲太大聲傷耳機的說法?
如果問咗啲戇鳩問題真係唔好意思
HD6xx = HD650
買唔到HD650都可以買HD6xx

覺得HD6xx都係貴,又想直出的話可以諗HD58x

用HD800s打機 +1
仲有用W5000打機
Why not?

有冇槍聲太大聲傷耳機的說法?

主要係注意會唔會傷你聽覺多d,唔好長期聽好大聲
headphone燒左可以去整,聽覺受損就一世
屎牌 Valhalla?

膽耳擴好似唔太多廠造,支牌就比較多

或者睇下有耳筒插嘅 2ch 膽前級
AT-BHA100
支持
我都係覺得 USB直入SA11其實真係冇CD咁好聲
玩cd缺點真係買cd買到窮已經冇追乜版物版 最多買下sacd

原來係咁
買cd買到窮之前,你要有位放CD先
數過屋企都至少有二百隻 CD

要等到今個月尾先出貨
你唔知99%補品=反效果的話就真係玩得唔夠
同埋你講既CAS問題實際上只係ifi so-called高清風格既副產品
其實好睇你聽咩去決定你玩咩source
比如聽開古典 cd易搵過file 咁緊係玩cd
但聽agc可能好多得返hi res 唔出碟
咁你唔玩cas冇得聽啦
或者聽廣東歌都係逼住用電腦
我之前搵林家謙隻碟炒到5k 根本痴撚線
我只係Audio野獨立拖板同上Taoc架
嘛 最起碼Linn DS+Luxman既配搭係冇搞三搞四既需要

要買配件 洗多D上Nordost囉
平個D真係倒錢落海
點會
日本先係實體碟多
特別係同人的話真係Hi你老母res
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞