[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(30)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
巴打拒薦呢兩隻牌子? 老豆好似支持精工, 佢當年用紅藍圈嗰隻款
可以考慮casio oceanus s100
精工機械錶我都有,不過近呢兩年瘋狂加價,加上有個"X" logo就不了

精工香港買水貨同網購差唔多價錢,旺角槍街,信和中心,土瓜灣海悅廣場,佐敦,油麻地成昌。。。四處都有,自己望望
點解巴打咁有錢玩哂耳機同錶 同埋可唔可以介紹下新手睇咩牌子/款好啲
有巴打用緊aaa 789推t1 2nd

對比兩部機,我覺得aaa 789抵玩d
Cayin C9始終係行電池,current output可能冇aaa 789咁好
同埋兩部機價錢差太遠,而且講膽amp,一萬蚊枱機膽amp質素好過C9唔出奇,就算係Cayin部格機膽amp都係好似7千。如果唔係要出街,好似冇乜必要買C9
補多句,有時呢啲single end in, balance out係為咗做好d 接地,所以巴打照用應該冇問題
個koss kph30i clear冚家剷越嚟越好聽,OK,end game 鳥,以後耳筒問題問我嘅話一律kph30i clear
Tunebrowser而家用DoP mode 又播到所以dsd歌
好彩唔係支鬼公司或者香港金山收購,唔係好快喺腦場見到嚿零水貼住安橋牌嘅藍牙喇叭
唔係下話
幾百蚊嘅耳筒就滿足到 V 巴打?

我對呢類貼耳式耳筒好反感,戴得好唔舒服
我玩耳筒一係就入耳式,一係就 over-ear
koss都有over
我十幾年前第一套自己出錢買嘅音響組合就係安橋
入門級初接觸音響嚟講,安橋真係唔錯,可能時代變啦,藍芽喇叭,串流服務盛行,已經好少聽人講買呢類組合機,特別是講到呢個品牌,high end 又未到佢

我仲有部微型 CD 機喺屋企封塵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞