突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
99%變國冠杯垃圾波 連場大戰正路唔hea踢幾場就冇力受傷啦
事實上12隊根本冇諗過放棄本土聯賽
係UEFA同各國足總發老脾攬炒
個人覺得拜仁唔會 德國隊球迷係大股東
拜仁可能分一半😂
其實點解個個都講到有super league就會無左歐聯咁,你哋係咪誤會左d乜?依家係有廿隊強隊去搞super league,跟住fifa話要杯葛佢哋唔俾佢哋踢歐聯,唔係fifa搞super league唔搞歐聯,即係話對中下游黎講根本係福音,無啦啦多左個大機會可以踢歐聯,你哋反而講到中下游無左個歐聯機會
我想知搞成咁,家陣利記仲洗唔洗爭前4
你覺得而家d 球員唔係淨係想去果幾隊強隊?😂
話就話可以並存姐,但其實係用杯葛煮死歐聯嘛。我重點係唔想一個私家聯賽,取代一個用實力爭入場券嘅聯賽。就算平衡舉行,但大家玩緊兩套歐戰,都係變相破壞左原來嘅遊戲規則

唔係支持足協,但接受唔到用咁radical嘅新體制做手段,同埋美國佬體育文化
又關香港人事
效力皇巴拜同big x係幾多球員嘅夢想
PSG同拜仁咪又係盡收聯賽入面嘅精英
講到依家唔係咁
你啱,你可以咁講
但又歐超,又國內聯賽,又歐聯,你想踢到D球員死咩,咁既賽程
人來啊,唔係機器人
即係選舉嬴唔到 成班人坐低互相委任大家一樣
同小圈子選舉有咩分別
Premier League Rule L.9 states clubs need “prior written approval of the Board” to join a competition not listed below Down pointing backhand index #SSN

班大球會都屌緊呢樣野架
UEFA仲要搞埋咩國家聯賽嚟cap水狂踢國際賽chur死班球員
同埋畀你班中下遊踢歐洲賽
都冇咁多兵源多線作戰啦
UEFA又搞個新圖圖杯出嚟
過往幾年大把中下遊分兵踢歐洲賽賺錢
一係就hea踢出局保聯賽
一係就搞到聯賽成績大跌
甚至要護級降班嘅例子都見唔少
呢啲有眼睇
一早講咗有哂明文規定明明係班美國佬唔跟
成班友又唔聽
衰撚過功能組別20隊有15隊年年自動當選
我覺得冇咩問題
咁做反而另更多中下游球隊有機會打歐聯歐霸有更多收入
唯一問題係剩返5個位分配比歐洲其餘球會參賽太少
變左本身果big15 founding members 只會愈來愈強
點會,你睇下樓上幾多清高球迷,有d又話要睇魚腩,有d又話護級先好睇,有d連15世紀歷史都撈埋,有佢哋球壇點會少幾隊強隊就冷清
皇啱啱歐聯先贏埋利
咪即係搞個新和聯勝出嚟囉
鄧伯話齋:字頭唔可以獨大,要平衡
同加泰想獨立一樣姐
明明最有錢但係要交大部份稅養其他西班牙窮鬼
所以UEFA/FIFA vs 12大球會
兩個都係仆街來
不過輸一定係球員,球迷
big6球迷屌晒鬼,同我講連登足球學者話鍾意睇榜尾大戰有咩關係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞