突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
大不了咪每隊波開隊新隊去踢歐超
班美國佬緊係計過曬bargaining power先攤牌啦 唔係班ibanker喺到托柒
係 我會睇 有乜問題?
賓斯馬係本來就無得踢喎
佢流出國家隊隊友啲扑嘢片一早比人踢走咗
我覺得宜家跪都太遲了 官宣也做了 合同也可能簽晒 回不去了
果12隊quit左歐足協啦
仲歐聯
咁你應該真係享受英超
變唔變farmer league 你都係會繼續睇
班美國佬似係想用12隊豪門做籌碼同uefa傾
將歐聯降格做拎歐超聯入場卷
變左唔駛自己再搞一大壇野

問題係uefa會唔會易拱手相讓隻金蛋
最後都係$$$作怪
歐超聯有無升/降班制度?
學NBA咁踢?
應該只係代替歐聯的產物
12支歐洲頂級足球會另組歐洲超級聯賽

12支歐洲頂級足球會另組歐洲超級聯賽。12支球隊包括英超曼聯、利物浦、曼城、阿仙奴、車路士及熱刺,西甲巴塞羅那、皇家馬德里及馬德里體育會。另外,意甲的國際米蘭、AC米蘭及祖雲達斯發表聲,宣布成立這項新賽事,成為創始球會,預計在新賽季正式開始前,還有3間球會加入。賽事方表示,將和歐洲足協以及國際足協進行協商同合作。比賽預計8月開始。

本土聯賽都唔洗踢喎
果15隊唔會降
Uefa 同fa夾埋ban 你先冇得踢本土
據英國媒體BBC報道,本賽季歐冠和歐聯剩余比賽將暫停進行!

AC米蘭、阿森納、馬競、切爾西、巴薩、國米、尤文、利物浦、曼城、曼聯、皇馬、熱刺12家豪門俱樂部宣布創立歐洲超級聯賽。歐足聯聲明表示可能對所有參與超級聯賽的俱樂部和球員進行禁賽
每季會搵5隊黎踢
Fake news
制裁到英超班撚樣球證var我唔介意你玩大佢

就算阿狗場場輸都好
搞得成的話,留名等睇識波連登仔睇意甲大戰: 拖連奴對熱拿亞,都唔睇金錢足球祖記對皇馬
笑死
Why
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞