突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
到時出面吸引力大減,出面d 球隊吸唔到水,邊有能力請得起球星
唔睇好呢個聯繫
但現今球壇又真係仆街既
油王球隊犯晒規,比d錢又可以當冇事
又整埋d垃圾歐國聯,國家隊友誼賽
你係球星會想踢白白馬佳田定西火腿
冇salary cap嘅西火腿定有cap嘅白白馬佳田人工高啲
總之武肺搞到全球都唔得
個球場鬼死咁大
但就連觀眾都唔入得
仲要唔知要搞幾耐
你仆街好過我仆街
佢地都好撚慘
正路都反啦,成個運動賽事嘅可觀性小咁多

但uefa同各國足協都係on撚9架啦
講真大球會點會估唔到後果 fifa uefa 地方足總 都係瓜賴藤 藤賴瓜
所以就算set salary cap都冇用
如果你話過咗salary cap就唔俾參賽就有用
但我覺得唔會係咁

油王根本唔care啲錢
一係就要瞓得好重 過咗salary cap要俾double or triple錢咁就可能會好啲
由曼城唔洗比人罰
已經估到佢地想搞
個概念早就出左黎
但當時大家都有錢
西甲連個足總都想曼城收皮
可想而知油王球會幾克人憎
睇唔同踢法你睇中超都得啦
傳撚咗好耐啦

有陣傳埋拜仁psg添
比税lor ,同nba 一樣
代入返旺角場阿伯就會明
嗰啲講緊精工寶路華年代就開始睇
依家就整個聯賽
我理得你油王洗10億又好.30億又好
至少大家公平分錢
點都要放錢買人.球會又唔洗死
有美國佬加持,我相信就算有salary cap都會高過出面,因為轉播、廣告、國際球迷數量等等原因

或者到時球員想證明自己?好似依家啲球員成日話要去XX聯賽證明自己咁(其實為錢)
但只要有一隊做叛徒就發達喎
例如疫情過咗經濟好返車仔突然宣布踢返本土聯賽買人
咁佢一出手班有salary cap嘅未出返哂黎?
我覺得個Super league好美國佬嗰種短期搵錢
但長遠都係變爛攤子然後搵夠拍拍蘿袖走
其實cap唔一定係hard cap
有soft cap可以過
好似nba咁過左咪俾luxury tax
俾完聯盟收錢大家分返咪冇聲出
今次真實好多
有 冇德甲同法甲 嘅理由係度
霍家搞到港足一沉不起
點會唔撚關事
呢隻全明星style嘅比賽得美國班鄉下佬先覺得正
好似般尼 修仔呢啲間唔時又做下架兩

而連獎金加賣人分分中下遊仲好搵過啲上遊球隊
下.提出意見果個一直都係皇馬
實高過,搞生意歐洲佬唔會係美國佬果皮
咪造就左般尼呢種完全無腦
一味長傳高q大棍既球隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞