突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike

摩根大通出錢
皇馬做歐超聯主席
3個美國英超老板想法
聽講好多麥記因為咁而執咗
仲有曼聯.利物浦同阿仙奴老板
將會成為歐超聯副主席
其實我諗唔明
如果嗰12隊自己一個transfer windows
咁除咗自家青訓
每年佢哋買賣嘅都係對家啲球員?
啲青訓又可以放去乜league做培訓
而家好多時都可以放去二線league或top league二線隊踢
第日可以點攪
咁踢得差嗰啲又可以賣去邊?
會唔會變咗踢黎踢去都係嗰啲面口响嗰12隊裡面
口嫌體正直
最後一步係靠(本土)球員同埋球迷嘅自覺
歐足總自己做壞左
連曼城都唔洗禁賽
我間間球會都無收入
我點同你班油王玩
我自己組隊聯賽玩唔好?
你唔了解歐洲文化,都至少去歐洲睇場波先講啦
無錯
你唔可能拎走球會嘅根
你一間球會可以經營得好變成一個品牌
但品牌只係表示左你嘅商業價值
社會文化嘅重要性反映唔到
呢d咁嘅全明星波一睇就知on9美帝有份搞
根本完全唔係足球果回事
我覺得球迷都想睇下真係歐超聯出現
因為再係咁.油王係玩撚晒
依家叫埋你玩.你一年洗30億又好
10億又好.我至少都食到轉播費

歐足總你玩到連曼城都唔洗比人罰
邊個會同你守財政公平?
自己囉黎
佢哋搞ESL實有個假設係唔會畀uefa fifa嗰啲阻頭阻勢
喺ESL制度外唔會有各種限制,例如參加本土賽咁

阻你參加本土賽, 唔畀reg國際賽, 甚至好似你咁講嘅轉會問題
係uefa fifa等等對加入ESL球會嘅制裁, 並唔係ESL本身設計之內
相信只要出面嘅球員完約,就可以簽

青訓?到時仲有咩?入得呢十X隊嘅只會係球星
其實當初英超獎金分配問題都睇得出大球會唔gur ,排包尾都差唔多一億,拎冠先得億三,所以中遊球會排名愈黎愈高,球迷梗係睇得爽,但係大球會就開始急
唔慣美國事
隊隊都想曼城巴黎車仔呢d油王球會仆街
呢d真正暴發戶.同傳統球會唔同
傳統球會係真係無錢
成個世界只會比無上限既油王球會玩撚晒
你睇下最撚有錢既皇.曼.巴都死撚晒
追post啦屌你
歐州籃球都係咁架啦
又無人出聲既
但照上面講
出面冇salary cap又唔會ban你踢國際賽
如果係球星有乜誘因响出面踢完加入一個有Salary cap嘅聯賽?
4:30攬炒 ready
熱刺入去一定日日俾人強姦
利申fans
其實真係唔怪得球會冇錢好想搞依類野
依家買球員都通曬賬咁就算弱隊買賣都係貴到仆街 一個武肺就加深左個問題
捱夜等睇咪縮沙呀屌
一個球員炒到過億
油王又無上限
邊有得玩
班英國阿狗成日話反高安基咪又係死死氣入場俾全歐洲最貴門票睇波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞