突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
喺成為職業運動員路上,國家給予嘅支援大啲定球會先?同國家最多咪語言相同,點及得上同球會嗰份感情
D泡狗係無得揀
你都唔明
依家講緊佢地原本係under商業足球
基本上係靠球會份糧養
國家隊係base on佢有球會踢先再追國家榮耀
唔係球會出錢養佢地平時訓練
國家級比賽何來咁高水平?
正 兩邊都幫唔落 食花生
講經咩
成班咪千方百計唔返去當兵
依家son有當到兵咩?
咁樣搞小圈子 好撚反感
可以揀唔服兵役㗎
會俾全國鬧到仆街啫
孫興民為人工唔打國家隊嘅話分分鐘再嚴重啲

噏乜撚嘢乜鳩姐
冇糧出佢地唔撚踢波啦 揀你老味咩
踢得大球會都係想踢國家隊
而家你要人揀 班球員轉行咪得囉
個撚個都為咗踢國家隊出盡奶力
佢地有得代表國家隊就開心到仆街

呢樣嘢係兩面睇架on9仔
其實大球會一定著數啲
全歐最富吸金力係要另起爐灶嗰12隊
如果睇翻早排福布斯嗰榜 大家經常恥笑嘅阿熱兩隊都排頭十
換句話講新超級聯賽吸電視轉播費吸贊助費一定勁過剩翻嗰啲

有錢分有錢賺就咩都有得傾
可能我哋會質疑班球員如果冇得踢國家隊就拗底
但係依家所有球員都係球隊出糧
新超聯嘅一眾球隊財力豐富 要出再高啲嘅人工都唔成問題
日後分分鐘郁啲就3040萬鎊週薪
你係球員你揀national pride定錢啊?
仲未計有啲球員成世夢想係去踢皇巴
又未計新超聯成立後FIFA UEFA嘅競爭力下降
都唔會再係昔日嘅世界盃歐聯

新超聯一定做 依家12隊 之後就一定一堆球隊加入
香港人邊會明人地可以代表「自己」國家出戰果種榮譽同責任
未來英超榜首大戰嚟
屌佢老母原來又係戇鳩猁撚嚟
咪就係咁辛苦咩垃圾比賽都走去踢
去為咗用一個法律容許嘅方法唔當兵
真係唔care嘅一早唔理
人地只會唔想黃金時間走去當兵
你叫佢退休之後去, 佢實冇問題
歸根究底都係fansbase大搵錢多既球會會諗 點解我要同中小型班分錢 我自己搞仲搵得多又有話題性
你估班球員好想踢國家隊咩
搞到傷曬
Benzema 表示wfc
French government intervenes on issue of European Super League: “Emmanuel Macron welcomes the position of French clubs to refuse to participate in a European football super league project threatening the principle of sporting merit.” (RMC)

蒙地卡羅廣播電台報話,法甲球隊會杯葛歐超聯
代表香港要識人就得 點會有責任
撚唔知踢國家隊開心咩
平時有球會養踢國家隊緊係開心架
冇工開齋踢國家隊睇下點?
同埋好多人想踢國家隊某情度上咪想出名搏大會簽
講到底咪又係錢
依家就係講緊踢歐國聯同國家隊二揀一呀
佢本身已經唔洗啦唔係咩
呢樣真 邊個決定佢地有無資格踢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞