突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
可能係第一號攪手 眼中釘
事實啫,成日見人懶有見地咁話咩榜尾爭護級好好睇好刺激
真係得啖笑,咪就係佢地踢埋d閪波先會去左榜尾囉
你唔睇 人地就冇fans?
列斯聯 地區球隊大撚把人撐啦
世界盃其實水平好雞啫
一堆名星根本唔夾踢埋一隊 無乜火花 主要睇氣氛
真心,歐聯由幾年前利捧盃個屆就應該要改革啦

仆你個街決賽係熱刺打利物浦,十鳩幾年以黎最低質素既決賽
應該係想拎黎同uefa fifa既談判籌碼姐
講到尾都係拎多d著數
痴線15鎊睇般尼對錫非聯
你睇埋我嗰份
個兩年既利物浦如日中天有幾低質呀
場決賽唔高質就真既
其實冇衝突,佢地都可以繼續踢返本土聯賽架,而家big6唔踢,其他球隊全部移上6格,排名上仲勁左添
佩雷斯做埋歐超聯主席,即係搞手啦
本土聯賽冇呢六隊 英超轉播同出場費都減好多
佢地冇呢兩筆錢點run
大家都係睇錢嘅姐啲足總應該驚啲
入到去就唔係而家呢個筆直啦
Royal級足球
加埋贊助商一定即刻出黎嘈
計撚晒數先敢咁樣推出黎 唔信真係會踢晒佢地出聯賽
講真呢十二隊既球迷加經濟效益加埋應該多過其餘歐洲球會加埋
真係無佢乎架喎
除非政府出面
平時咁照你,你依家做25仔黎斷我米路
政府已出埋
原本就想繼續踢聯賽嘅
依家係uefa冇咗棵搖錢樹要玩嘢ban人踢其他所有賽事
用中下遊球隊嚟威脅豪門就範
快悶還快悶
但係fa對big6以前當狗咁撚
得罪講句 咁都支持得落
係你唔了解足球文化
以英格蘭為例
佢地既球會係代表自己既社區
足球係幫緊個地方加強凝聚力
死敵既恩怨 甚至係關歷史事
(e.g曼聯列斯聯敵對 係因為15世紀王室)
正如點解香港隊唔勁 香港人都會入場支持
所以低組別聯賽都咁多人睇

足球多人睇 唔止係欣賞球技 更重要係背後既文化
你試下上Big6既social media睇下
反對聲音係遠多過支持
Big 6球迷都撐唔落

仲有 就算外國球迷
都大把人睇英超下遊甚至英冠
就算係連登 季尾都好多人討論英超降班/英冠升班
你uefa下放權力,比果20隊set規矩咪一天都光晒Lo
你都講出返個重點,而家係本土聯賽需要呢12支球隊去撐起 > 呢12支球隊需要本土聯賽
呢12隊波去到邊都有人肯俾錢睇ma
再者英超冠軍同榜尾分相同轉播費下平時咪一樣成堆7-17名季尾踢養生波
其實本身fifa/uefa唔改革的話,今次12隊搞唔成,下次咪24隊又再搞過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞