突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
佩狗唔做蝕本生意
除咗已開名12隊
仲有3隊會加入
拜狗巴黎入到去就無得用錢買晒對家d人返黎
比我都揀留返係德甲法甲繼續做山寨王啦
一個球員一季六十場真係 cls
仲要成日暑假有州際杯賽
佢地都想一年打三十場,可能咁仲多精彩野睇
頭幾年或者會好好睇,但打後幾年就會悶,來來去去都係呢幾隊
無新血入黎注定無前途

而且實際上都唔會搞得起,G-14都係因為有內鬼(巴塞)先解散
呢次應該都唔會例外
未來應該有埋all-star weekend
全明星對抗賽
Free kick/十二碼大賽
技巧挑戰賽
dunk contest = 倒掛大賽?
UEFA好似話如果真係參賽就ban球員參加UEFA , FIFA賽事
咁本土聯賽唔洗爭前四啦
如果第一拋離太遠
其他隊都會踢風流波
班友莊閒都未識分
冇個十幾隊仲撚會得閒睇歐聯咩
其實呢啲球隊本身參加本土聯賽嘅時候係簽哂條款
如果額外參加其他比賽係要本身個本土聯賽賽會批准先得
所以係有大條道理去ban
禁止參加本國聯賽+球員都唔可以參加國家隊賽事
你就似乎真係分唔到莊閒
我唔會睇
拜仁 巴黎都沒
派b隊去踢囉
唔係簽埋約要出咩人呀?
收皮啦
英冠英甲英乙捱得咁辛苦都未出聲

真係有錢人大哂
歐足聯官方聲明:所有參與歐超聯賽的俱樂部和球員可能被禁止參加全部歐足聯和國際足聯的比賽

“正如之前國際足聯和六大洲協會的聲明一樣,相關俱樂部將會被禁止參加國內、歐洲以及世界範圍內的所有比賽,球員可能會被剝奪代表國家隊的參賽資格。

泰晤士報消息:英超聯盟告知各隊,加入歐超聯賽將被禁止參加英超

無可能搞得成
歐足聯官方聲明:所有參與歐超聯賽的俱樂部和球員可能被禁止參加全部歐足聯和國際足聯的比賽

“正如之前國際足聯和六大洲協會的聲明一樣,相關俱樂部將會被禁止參加國內、歐洲以及世界範圍內的所有比賽,球員可能會被剝奪代表國家隊的參賽資格。

泰晤士報消息:英超聯盟告知各隊,加入歐超聯賽將被禁止參加英超

隔離post見到copy過嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞