突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
fifa早就想整大個餅
最初睇出呢個意見就係皇馬主席
同fifa傾
當時已經講左個概念出黎
其實大球會係好樂意
原因好簡單.因為大家比武漢肺炎整到大家都唔好過
意甲收入低.西甲自己賣轉播權
英超大家分.早就引起左big6不滿
依家所有大球會都要為生存.唔係大家都係一齊死
向啲志在錢、唔想踢國家隊嘅球員落手
Solskjaer on Super League, “I’ve seen this morning as you have, I can’t really say too much: my focus has been on this game. I haven’t looked into it, I need to sit down and see what it is: the club will comment on it later. As I said I don’t really know the ins and outs.”
如果真係通過左睇d本地球迷發爛應該仲精彩過個聯賽本身
其實都預咗唔會踢或hea踢本地賽
一嚟之前都放過風話有新聯賽就冇得踢現有賽事
所以起得呢壇嘢就權衡過呢個後果
二嚟就算俾翻你踢本地賽本地足協冇義務就你新超聯賽程
賽程過度頻密或者撞賽程嘅話
預咗派副選或青年軍踢本土賽
老闆角度:一入場就有三億袋仲同你打生打死?
呢d問個領隊都係冇用
根本唔到佢話事
大球會依家間間都負債
好似曼聯皇馬巴塞都搵唔到錢
咁點解仲要養埋你埋細球會
講到尾.因為武漢肺炎.大家都好撚慘
無觀眾入場=無收入
歐聯只有雞碎咁多.歐霸更加得幾千萬
仲想買人?再係咁.富豪班霸都唔會夠油王球會玩
當時大家一齊死.你睇到西甲.意甲依家幾無錢就知
連巴塞都差唔多負到仆晒街
分分鍾比青訓或者u隊踢算
知唔知arsenal 老細果隊nba 球隊金塊搞得幾好,育成得唔錯,有機會沖champ 如果Murray 無傷

我估佢覺得用nba models arsenal 有優勢
人地講明本土照踢喎
柒少陣ok?
本土會禁啦
好正常
低鳩能 到時波台仲邊有恥笑POST?
曼聯個格拉沙今年nfl仲要奪冠tim
佢地3個美國老板肯定支持
疤狗差人錢係因為呢幾年個管理層根本亂咁黎
1.2億買個傷到仆街既丹比利
1.4億買古天奴
1.2億買基沙文

唔岩使又貴
阿仙奴熱刺入去實變到年年排包尾
然後transfer windows就一定super cup自己圍內一個
到時更加買唔到勁人
變咗Super Cup嘅錫菲聯
仲點搵錢
有轉播費呀嘛,同埋入場費350m
所謂nba model 有無 details
定只係9UP 階段
重點係搞到班球員傷哂
呢樣最乞人僧
你估只有巴塞咩
多蒙特都負到仆街
真正有錢果d係油王球會
傳統勁旅曼.巴.拜.皇全部都差唔多無錢咁濟
門面說話姐
豪門聯賽同本土聯賽一定識決定啦
同埋nba models ,球員人工肯定會封頂,唔會再無限上升。老闆時支持
打playoff真係on9
搞到大半季常規賽好廢

到常規賽後期
一啲隊留力出後備
一啲隊鬥輸走線
一啲隊hea打 因為唔會降班

聽好多藍波撚都話唔鐘意睇常規賽
佢地如果搞得成
佢地就唔介意大家互分
因為就算降班都無問題
佢地係你死好過我死
好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞