突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
暑假踢就得
平時踢就唔得?

一嚟制度太封閉,二嚟世界足協 + 歐足協 + 各國聯賽抵制

如果世界足協 + 歐足協 + 各國聯賽真係有心封殺嘅話,好多球員就要面臨錢 VS 國家隊嘅問題

其實踢國家隊都係一個球員擴大知名度嘅一種方法
話明你搞就唔受你玩本地聯賽
我估係想好似nba咁regular-season 加playoff咁玩
個班老闆大部份美國人 唔出奇
睇下夠唔夠膽搞埋個新歐國盃同新世界盃,再睇下有冇球員肯join囉
事實nba制度係最保護d老細
所以長玩長有
仲要應該無draft睇掛
大家都有青年軍

無得睇演技鬥tank
最後似踢到一半無份爭標嗰啲就hea踢收錢算
搞 SuperLeague 壇嘢班人
根本志不止於此
乜嘢球員冇得打國家隊,冇得打本地聯賽
班大會發起人,就係要從現役球壇揸 fit 班人奪權
係連 UEFA,FIFA,PL 等等各區組織都消滅埋
自己再搞世界杯,歐國杯等賽事
成件事,係源於分贜唔勻
大部份大會,都係被人當公仔咁舞
分錢又少,仲要俾人係咁放二五仔入嚟搞你
又冇話事權
而家未集體起革命推翻你囉
咁都係講多次啦
你問下美斯想攞世界盃定要齊哂球會6冠
睇下佢秤國家定球會重要d囉

你條友剩係識出糧出糧
咁以後唔撚使睇世界盃啦
睇歐聯 世冠盃得囉

贏咗好多錢分
世界盃贏咗得雞碎咁多咋
口裡說不,身體很誠實
邊會咁有骨氣
本地聯賽冇左個12隊基本上電視轉播,贊助就冇左大部分
第一次認同你
如果冇球會支持 邊有咁多球星出黎
如果個世界盃含金量太低 都冇人踢啦 好似奧運咁有鬼人理咩
講起美斯
佢好撚憎阿根廷同南美足協成日玩退隊啦
如果依家有人搞新秩序, 全球跟機洗牌
佢出黎帶路添
咁如果抽走晒top100球星去組新嘅國家隊,再搞新世界盃又點睇
咁而家佢踢緊邊隊????

嘩借問聲巴塞今年點對佢
真係要代你幫美斯個句謝主隆恩喎
傻鳩
美斯拎哂球會d獎緊係咁講架
同埋你仲係唔撚明
屌你有錢係基本條件
先有錢再追求reputation
世界盃贏左咪有大會簽囉
有大會簽咪有錢囉
依家球會係講緊基本出糧呀
其實你係咪低低地?
Btw政府都陸續出緊聲,睇怕好快收皮
無李城既?!
暑假踢睇來把撚
咪22個球員鳩fing fing
巴塞點對佢?出糧俾佢囉
佢唔踢巴塞踢第隊咪一樣商業足球
就算佢即刻退休,佢份身家都係商業足球帶俾佢
唔係國家隊囉
所以而家係兩邊玩鬥大 最後都係想要個好啲嘅deal,用錢解決到
其實d豪門本土球迷點睇呢件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞