突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
德甲好多球隊都係 50+1,班主唔可以騎劫會員話曬事。
重大決策全部都要睇會員頭。
最有影響力嗰幾隊話要另起爐灶,梗係發茅
歐聯變左日日睇拜仁對巴黎
人工加三倍,咩榮耀都唔記得啦
Why PSG isn’t in favor of the Super League? They are owned by Qatar, the country that bought a World Cup from FIFA. They would never burn their bridges with these organizations, maybe after 2022.

對外國球迷嚟講或者係,係當地人一定唔支持,無可能接受到唔玩本地聯賽
係咪要飛起本地球迷,淨係搵外國錢?
英國啲球迷組織一定大把野搞
合佢老味法性咩,fifa貪到仆街啦
正如奧斯卡去支超 講明冇得入國家隊都wfc
其實可以再進一步預想下
假設各大球會要走不歸路打一個新超聯而唔打本土聯賽盃賽
其實戰線少咗 比賽少咗 體力勞動都會少咗
就算俾盡12隊互對4次一季都係踢44場
都係少過依家多條戰線夾埋咁多場

錢又搵多啲 波又踢少啲
多啲剩餘時間可以拍廣告做自己嘢
球員都著數
都係嗰句

搞歐超唔係問題

但升降班系統要搞得好

如果唔係同小圈子圍爐有咩分別
當年卡卡費托洛賓
啪針賠上足球生涯都要踢世界杯
咁佢地又唔諗下自己個生涯?
D傻鳩真係好好笑
國家國耀
美斯恨不得自己揀左代表西班牙啦
邊個出錢俾佢手術?一撚定係阿根廷政府啦
佢地呢個原來係想飛起歐聯 本地聯賽照踢
但足總ban埋佢地本土聯賽
傳聞背後有摩根大通撐腰
Psg春袋比fifa渣住
本身卡塔爾世界杯已經出好多事 好多國家都反感
你試吓同佢哋講平時無糧出,睇吓佢哋踢唔踢
印象中美斯都要資助阿根廷足總 真係好撚榮耀
可能踢22場搵既錢多過本身38場幾倍
到你真係一蚊糧都冇
仲要冇訓練 冇設施就唔會揀國家隊架啦
我唔覺得會有升降班制度
除非有好多球會加入
嗰堆老細全部美國人
美制體育比賽其中一個特色就係冇升降班制度

要分多啲錢嘅前設亦都係小圈子
現在新超聯嘅宗旨就係小圈子圍爐
搞得成以後冇得笑玩具個制度
佢呢個係改版歐聯喎
都唔係本地聯賽
好似玩創造球會咁,本地聯賽出後備後生仔培養來踢世界聯賽
大家拋緊浪頭者
當top100個球星都唔踢世界盃
到時贏左都冇人理就講唔上榮唔榮耀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞