突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
拜仁有排傾啦
球迷大股東
咁你都破壞咗big 6外力爭上游既機會
永遠就係得嗰6隊俾人當強隊
明明有幾隊都係近年先崛起
曼城廿年前踢緊英冠
熱刺近幾年先穩定有得踢歐聯
佢地何德何能抹煞其他隊既機會?

弱隊無得踢認受性既歐洲賽事
無機會成為歐洲強隊
再唔會有諾定咸森林由乙組打到贏歐聯呢啲故事
唔畀uefa吸血鬼抽水
屌你講到歐超聯做善事咁
佩雷斯同美國佬咪又係吸血鬼
仲要大大聲話你聽而家d血就係畀12隊始創球隊
每年吸剩再施捨畀多5隊

唔好講到歐超聯係革命份子咁款啦,好噁心
邊有可能,最後一定為錢傾掂數
https://www.skysports.com/football/news/11095/12279748/gary-neville-disgusted-by-premier-league-clubs-involved-in-breakaway-european-super-league-plans
根本歐超聯就係班美國佬自己想造皇破壞體育文化
講到啲咩嘢革命者真係噁心
Pin this
點撚樣惡過共產黨呀屌你老母臭閪
有冇學共產黨捉鳩班球員去集中營
有冇學共產黨屌佢兩野就捉返去飲茶呀屌你老母
依家中遊fans可以睇自己愛隊衝冠 why not?
固定班底真係最unacceptable 小圈子又變相破壞人地聯賽排名體制
個個聯賽都要有啲魚腩
The Premier League, the FA Cup, Serie A, La Liga and UEFA have now publicly condemned the plan.

加埋拜仁同巴黎兩隊豪門都唔join
其實仲有可能搞得成?
你歐聯歐霸可以除咗嗰幾隊繼續按聯賽排名參賽
冇人話唔畀歐聯歐霸繼續搞
UEFA咁鍾意越搞越多參賽名額畀中下遊踢
傳緊個歐聯新賽制越踢越多場
依家咪畀班中下遊踢飽佢

同埋冇人迫球迷剩係可以睇歐超聯唔可以睇歐聯架
傳緊拜仁會join
應該唔會,做臭自己個朵
永遠12隊踢歐戰 小球會永遠留係本地聯賽
就算阿仙奴咁廢都有得踢
冇人唔畀你繼續搞歐聯歐霸喎
主要歐洲足協食水太深
列強就係唔滿意自己踢歐聯辛辛苦苦賺返嚟嘅錢畀足總cap走一大筆
足總cap完水又唔去撥畀中下游

一個武肺搞到全世界蝕錢
足總又要班列強接濟弱隊

有汗出冇糧出
係人都反檯啦
同左膠都係一樣
早幾年李城拎冠軍 下一季就有歐聯踢 結果都入到8強
歐聯賽制根本最均真 計聯賽系數拎參賽席位 你有資格就俾你踢
以前維拉都拎到歐聯 到維拉末落就變big4 之後有big6 早幾年有李城 向上流動性唔會因為大球會而減少
依家big6就係想壟斷足球世界既利潤 真係搞得成以後唔會再有新資本肯投資落足球世界
咁你應該問華為敵點解可以喺晏飛路輸突返畀利記
歐聯歐霸認受性減低->減少轉播費->其他隊減少營運資金->同big 6收入差距越來越大

對球員都有影響
球星只會想去嗰12隊
唔會想去其他隊

最後就係big 6玩撚哂
香港人真係好鍾意返工,而家歐聯要人瘋狂ot,班打工仔反抗都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞