突發!!英西意12支球隊 準備自組歐洲超級聯賽

986 回覆
241 Like 45 Dislike
如果係真,仲要未計獎金
其實都要顧下球迷
我淨計
五大聯賽加歐聯一年 1899 場
未計杯賽同次級聯賽
作為球迷睇到二百場已經頂磅

倒不如個二百場全部好睇既仲好啦,球員休息夠先會有好波睇
咁本目的就係取代歐聯歐霸
球壇年度潮文提名
1. 雲邦賀斯-取消越位
2. G-14組歐超聯
3. 雲家-界外球用腳
3.5billion
咁大家變曬睇歐超聯
5大聯賽齊齊變farmer league
3.5B
係三十五億呀

夠阿狗起多個球場未
同埋我自己得班美國佬有能力做歐超聯 自然有能力做多個FIFA出嚟
冇錯
根本最後都係睇錢
出名果d隊冇得踢
贊助都情願轉去支持個新聯賽啦
最後都係睇下邊個會為錢跪
邊個吸金力高就邊個贏
講真
英超好多場口都低質素
睇下我紐就知啦

之前冇咁礙眼因為幾場一齊踢,唔好睇會轉台
而家一個時段一場好多時睇到屌晒老母
希望新聯賽唔好找英超球證
官方:歐聯歐霸即時暫緩舉行。
NBA有draft先係重點,salary cap作用唔大
強隊可以正選屈機,後備求撚其
再唔係用爭冠機會吸引啲人(特別係老將)自願降薪過去
但係draft pick分分鐘幫到弱隊翻身,Chamberlain/Jordan/LBJ/Curry就係例子

依家愈強嘅球隊愈唔想擺資源落青訓度
結果啲用心搞青訓嘅球隊比強隊用錢搶哂啲核心球員
唔靠分錢同賣球員嘅話,根本就冇錢賺
傳統豪門淨係賣波衫同season ticket都已經好好賺,弱隊冇得咁玩

所以呢個新league只係為咗某啲球隊嘅利益而生,對歐洲足球嘅整體利益其實係冇幫助,甚至有害
真心,英超比你曼聯夠多fans啦
曼聯打富咸,除左fans,撚有人會起身睇?

咁如果係fans,邊會話睇到悶?理得你打英超定歐超,咪一樣起身睇
如果係中立球迷,你得撚閒半夜起身睇強隊打中下游咩
Fake news
係阿狗個page見到
覺得最後uefa會跪

唔通真係搵d中遊波踢歐聯
唔洗降班踢歐霸咩? 到時真係連名都未聽過踢歐聯就搞笑

歐聯唔係靠呢12隊波參賽 真係有咁多人睇咩?
真心,英超依家啲中下游大戰你係咪睇?
Ok 唔該晒
我比人fake左
覺得關鍵就係嗰5個annual qualifiers
現在其中一個最響亮嘅反對聲音係小圈子 圍爐取暖
如果有機制每一年升阿特蘭大李斯特城呢類型嘅球隊玩新聯賽反對聲音會縮小

End up都係傾數嘅時候新超聯可唔可以俾多啲甜頭大家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞