(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 2

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
個別香港代理食水深係事實。做零售都好被動。
以Thom Browne為例,歐美日嘅建議零售價係香港六折左右。基數大,真係平好多。
至於邊啲fashion網站可靠,在此不提。有留意fashion嘅巴打都會認識幾間globally well known嘅online shop。無必要令香港零售商為難。
我自己會訂副架嚟香港,再去眼鏡舖配鏡片。
琴日去咗新黑配眼鏡,感覺唔差,個視光師又無大家講到咁差 非打手,純分享
本身少帶眼鏡,有無咩入門牌子推介下
面偏大+闊同埋唔鐘意幼架
近視300度左右入門係咪預3000-4000蚊左右
最緊要找個有信譽
官網我絕對放心
大公司旗下有時都有crazy sale
其他無謂搏
唔明有咩好比,成間鋪既架比你任影任試唔係service咩,有service 就要錢嫁喇
生到木村咁靚仔咪鳩買唔洗試囉
任影任試真係好爽
700度近視+散光+老花想配漸進鏡,大約幾錢,邊個牌子平d
唔明有咩好比,成間鋪既架比你任影任試唔係service咩,有service 就要錢嫁喇
生到木村咁靚仔咪鳩買唔洗試囉
任影任試真係好爽

早十年八年未有依幾間新興眼鏡鋪,啲垃圾眼鏡店水鳩唔知幾多人
啱啱上新黑望過 好似轉左個視光師

替間姐

咪又係眼鏡佬
呢個望落斯文好多 感覺可靠啲
而家大部分一號牌都唔會想做樓上鋪
咁快老花?

替間姐

咪又係眼鏡佬

試都冇試就反
人地個牌有寫自己幾號視光師嫁 有冇料都有data prove
巴打宜家可以拎到yp?

買左呢副,等緊配鏡

替間姐

咪又係眼鏡佬

試都冇試就反
人地個牌有寫自己幾號視光師嫁 有冇料都有data prove

仲試
中伏中到咁,以後唔會去新黑啦

替間姐

咪又係眼鏡佬

試都冇試就反

仲試

唔好成日覺得我9up
而家上圖

新黑單

poly 驗眼

差咁撚遠
唔好去驗眼咪得
買架同配鏡的都覺得冇問題
岩岩拎左去換鏡片,又換番hoya 雙非1.67vg
其實想換另一隻, 因之前都係呢隻,兩年後甩coating一撻撻
但sales又話呢隻已係最長命所以先揀番
有冇巴打推介其他,第時換新架轉第2隻

替間姐

咪又係眼鏡佬

試都冇試就反

仲試

唔好成日覺得我9up
而家上圖

新黑單

poly 驗眼

差咁撚遠
唔好去驗眼咪得
買架同配鏡的都覺得冇問題

一開始點知佢唔得

佢驗眼唔得,就唔好擺過驗眼佬係到害人啦

我帶到眼脹,要去睇專科

仆佢個臭街
配鏡唔係睇番自己現場試ga 咩, 驗眼係參考度數
唔知係咪我OUTDATE 左

我以為一間眼鏡鋪基本驗眼要得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞