(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 2

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
如果新手想配第一副,有冇推介邊間店會nice d又唔會點呃你

上目 倉庫 新黑
有啲細間嘅都有賣少量日本手造架

上目算啦
唔係貴好多

上目唔係貴好多?

H fusion 賣3k幾
日本就3萬yen 我覺得佢食水深
不過可能上目售後服務好好 未試過唔知道

我上次就係日本買框,之後左搞右搞

我寧願比多一千銀

倉庫會唔會好d ?兩間價錢係咪差唔多

倉庫配左副yp 加flip on

調教細心既,有得埋枱坐

但試過教教下我副眼鏡跌咗落地下

同個flip on 剪裁得唔係好岩位,一起手兩邊鏡唔對秤

要去再搞過

下次試上目

巴打我記得你喇係舊登見你貼過副yp

Btw 其實新黑都有得坐埋檯試 我上次去淨係片配鏡都有得坐埋檯

咁我未比錢之前都有得埋枱坐,

上次上去,去比錢換鼻托,有得坐sofa等
,對面個客等拎新眼鏡,
到拎得,都係叫佢係sofa 試,話fitting 已經完成,
個客接手望兩望,鬆左手,副眼鏡就跌埋落地

睇到都心痛

如果埋枱拎鏡,最盡都係掉落枱姐

貼過副yp 都可以唔係我既

但事實你無認錯

未試過其他
其實warehouse 貴過新黑幾多到?

Werehouse個價同上目差不多,個人感覺呢兩間野 d sales 都有種串串地既感覺

上目勁nice... 一入門口已經識叫我名,坐低即係有水飲。service 一流。
想調整下副框
係咪是但去一間眼鏡鋪都肯幫整架
想請問有冇巴打去過旺角個間the new black optical 買眼鏡? o唔ok的? 會唔會假野?
想請問有冇巴打去過旺角個間the new black optical 買眼鏡? o唔ok的? 會唔會假野?

假就唔會
不過上面有人提過佢售後服務麻麻地
我自己幫襯過,唔算太差,但又未及其它好
但講平佢就真係幾平

假就唔會
但講平佢就真係幾平

我見個老細好似幾老實又係咁講解,想睇下會唔會有伏

絲打點樣覺得冇其他好? 售後服務通常有咩?
想請問鼻托個位較闊較窄洗唔洗有咩儀器去調較? 定係就咁用手整架咋?

倉庫會唔會好d ?兩間價錢係咪差唔多

倉庫配左副yp 加flip on

調教細心既,有得埋枱坐

但試過教教下我副眼鏡跌咗落地下

同個flip on 剪裁得唔係好岩位,一起手兩邊鏡唔對秤

要去再搞過

下次試上目

巴打我記得你喇係舊登見你貼過副yp

Btw 其實新黑都有得坐埋檯試 我上次去淨係片配鏡都有得坐埋檯

咁我未比錢之前都有得埋枱坐,

上次上去,去比錢換鼻托,有得坐sofa等
,對面個客等拎新眼鏡,
到拎得,都係叫佢係sofa 試,話fitting 已經完成,
個客接手望兩望,鬆左手,副眼鏡就跌埋落地

睇到都心痛

如果埋枱拎鏡,最盡都係掉落枱姐

貼過副yp 都可以唔係我既

但事實你無認錯

未試過其他
其實warehouse 貴過新黑幾多到?

Werehouse個價同上目差不多,個人感覺呢兩間野 d sales 都有種串串地既感覺

誠品嗰間
啱啱喺倉庫都配咗eyevan 137. 第一次配日本手造眼鏡好肉赤
啱啱喺倉庫都配咗eyevan 137. 第一次配日本手造眼鏡好肉赤

好想配eyevan 但好貴

假就唔會
但講平佢就真係幾平

我見個老細好似幾老實又係咁講解,想睇下會唔會有伏

絲打點樣覺得冇其他好? 售後服務通常有咩?

上面有巴打講話佢"較"眼鏡求其,仲要客人企喺門口等
我就未試過要企喺度等,但真係"較"極都唔係幾啱位
其它鋪頭會慢慢幫你逐少逐少整,但新黑就好似冇乜心機咁
講售後服務,我自己就需要"較"眼鏡位
其它嘅可能包埋celluloid 拋光維修咁啩
(其他巴打應該熟啲,我都係新手嚟)

btw其實新黑老闆同老闆女朋友都係好nice好斯文,又唔會介意你試眼鏡,不過可能經驗差啲
想售後服務好去尖咀誠品間warehouse啦
果次比佢較真係整到fit哂先比番我
同埋真係比到意見,唔係純比價錢

假就唔會
但講平佢就真係幾平

black食水深喎 上次睇副金子 框2千6 cheap雞球面鏡加600 去左隔離問 $2300框加球面鏡 佢地攞貨千幾銀架咋

買買下就慣架啦。

買買下就慣架啦。

假就唔會
但講平佢就真係幾平

black食水深喎 上次睇副金子 框2千6 cheap雞球面鏡加600 去左隔離問 $2300框加球面鏡 佢地攞貨千幾銀架咋

邊間咁平
可唔可以開名
想請問買左框想去配個瑞士寶鏡片,想問係咪間間差唔多價?

呢間真係幾好…
有個馬尾好高大 幾好人

假就唔會
但講平佢就真係幾平

邊間咁平
可唔可以開名

唔係想做打手,但攞貨千幾銀又點?
日本本店都三萬羊一副啦,咁本店係咪食水仲深呀?
stancy ramars m85琥珀色有冇人有性趣
唔啱帶 太大 轉左光輝
係淘寶淘左副番版野攞去呢d大店到配鏡片會唔會俾佢地屌柒

呢間真係幾好…
有個馬尾好高大 幾好人

未幫襯之前去過旺角一次
之後隔左兩個月去誠品睇
佢記得我之前去旺角果陣帶eyevan

另外老啲果個都超好人

假就唔會
但講平佢就真係幾平

邊間咁平
可唔可以開名

唔知你講乜 3萬yen先2千1 日本配鏡仲要平好多

假就唔會
但講平佢就真係幾平

邊間咁平
可唔可以開名

唔知你講乜 3萬yen先2千1 日本配鏡仲要平好多

我都想知邊間咁平
有多個選擇都好
係淘寶淘左副番版野攞去呢d大店到配鏡片會唔會俾佢地屌柒

on 9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞