(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 2

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
覺唔覺新黑售後好撚差?

點解咁講?

巴打分享下有咩經歷

第一副手作眼鏡比左佢

唸住上去較鼻托,一入門口,問我咩事,
我話副眼鏡太貼臉,

正常其他鋪會叫我坐埋枱,帶副眼鏡比佢望下,然後又會tick下副眼鏡咁

新黑就唔係,就企係門口,叫我除副眼鏡比佢,佢轉個身,背向我,45秒到,比反我話搞掂

叫我帶下試下先,咁姐係叫我過主啦
覺唔覺新黑售後好撚差?

點解咁講?

巴打分享下有咩經歷

第一副手作眼鏡比左佢

我話副眼鏡太貼臉,

正常其他鋪會叫我坐埋枱,帶副眼鏡比佢望下,然後又會tick下副眼鏡咁

新黑就唔係,就企係門口,叫我除副眼鏡比佢,佢轉個身,背向我,45秒到,比反我話搞掂

仲未計開初驗錯度數,遠視變近視,無散光變有散光,

帶到我眼痛要去睇眼科

最好野係今次上去個驗眼佬仲未換人
覺唔覺新黑售後好撚差?

點解咁講?

巴打分享下有咩經歷

第一副手作眼鏡比左佢

我話副眼鏡太貼臉,

咁佢較完有冇好啲? 定係都係咁?
覺唔覺新黑售後好撚差?

點解咁講?

巴打分享下有咩經歷

第一副手作眼鏡比左佢

我話副眼鏡太貼臉,

咁佢較完有冇好啲? 定係都係咁?

企喺門口
覺唔覺新黑售後好撚差?

點解咁講?

倉庫會唔會好d ?兩間價錢係咪差唔多
東京邊道多眼鏡睇?
東京邊道多眼鏡睇?

南青山

Op mp2全新購自日本,放2200

Op mp2全新購自日本,放2200

咩size?
覺唔覺新黑售後好撚差?

點解咁講?

倉庫配左副yp 加flip on

調教細心既,有得埋枱坐

但試過教教下我副眼鏡跌咗落地下

同個flip on 剪裁得唔係好岩位,一起手兩邊鏡唔對秤

要去再搞過

下次試上目
覺唔覺新黑售後好撚差?

點解咁講?

調教細心既,有得埋枱坐

要去再搞過

下次試上目

巴打我記得你喇係舊登見你貼過副yp

Btw 其實新黑都有得坐埋檯試 我上次去淨係片配鏡都有得坐埋檯
有下有冇巴打岩
匠澤田 四 紅玳玳色
超少戴,冇花,齊set,冇單,唔貴

井戶多美男 T461 銀色
超少戴,冇花,齊set,冇單,唔貴

OP MP-2 紅玳瑁色
少戴,冇花,齊set,購自日本冇單,唔貴

本人頭骨大,三副都唔太岩我面型,有巴打岩可以搵我問價
TG: Karsar_k

井戶 T461 sold
覺唔覺新黑售後好撚差?

點解咁講?

調教細心既,有得埋枱坐

要去再搞過

下次試上目

Btw 其實新黑都有得坐埋檯試 我上次去淨係片配鏡都有得坐埋檯

咁我未比錢之前都有得埋枱坐,

上次上去,去比錢換鼻托,有得坐sofa等
,對面個客等拎新眼鏡,
到拎得,都係叫佢係sofa 試,話fitting 已經完成,
個客接手望兩望,鬆左手,副眼鏡就跌埋落地

睇到都心痛

如果埋枱拎鏡,最盡都係掉落枱姐

貼過副yp 都可以唔係我既

但事實你無認錯
覺唔覺新黑售後好撚差?

點解咁講?

調教細心既,有得埋枱坐

要去再搞過

下次試上目

,對面個客等拎新眼鏡,
到拎得,都係叫佢係sofa 試,話fitting 已經完成,

睇到都心痛

但事實你無認錯

未試過其他
其實warehouse 貴過新黑幾多到?
想搵副Dita Union 52mm, 有冇邊度有靚價?

點解咁講?

調教細心既,有得埋枱坐

要去再搞過

下次試上目

,對面個客等拎新眼鏡,

睇到都心痛

但事實你無認錯

未試過其他

Werehouse個價同上目差不多,個人感覺呢兩間野 d sales 都有種串串地既感覺

調教細心既,有得埋枱坐

要去再搞過

下次試上目

,對面個客等拎新眼鏡,

睇到都心痛

但事實你無認錯

未試過其他

Werehouse個價同上目差不多,個人感覺呢兩間野 d sales 都有種串串地既感覺

新黑除左平之外 入到去任試冇乜壓力呢點我都好鐘意
如果新手想配第一副,有冇推介邊間店會nice d又唔會點呃你
如果新手想配第一副,有冇推介邊間店會nice d又唔會點呃你

上目 倉庫 新黑
有啲細間嘅都有賣少量日本手造架

上目 倉庫 新黑

上目算啦
唔係貴好多

上目 倉庫 新黑

上目算啦
唔係貴好多

上目唔係貴好多?

上目 倉庫 新黑

上目算啦
唔係貴好多

上目唔係貴好多?

H fusion 賣3k幾
日本就3萬yen 我覺得佢食水深
不過可能上目售後服務好好 未試過唔知道

上目 倉庫 新黑

記住咪撚去VC
日本配左人生第一副
黎緊想較鼻托+換鏡(度數唔準 )
去邊間好

想問左邊 jon snow 副眼鏡款係咩牌子
想搵呢類銀框眼鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞