Football Manager 2021 討論區 (5) 越改越差

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
點樣可以升滿球員嘅位置角色職責,次次都總有一兩個球員爭少少升唔滿
頂等咗mixu躝等咗10年佢都仲喺度
喺game入面佢真係教得好廢
我之前有個save玩ac米蘭...有新班主收購。新班主答應我買foden同包皮比米蘭。點知7月1日轉會窗一開,佢兩個真係轉會過黎,一個1.7億,一個2億,但無扣過轉會預算,又唔使計ffp...
請問點先知道自己球員值幾多錢轉會費?次次出價一係就貴到人地唔傾 一係賣得太平
推薦畀球會
由身價開始,無人要就減半
有人3間以上要就加價到1.5倍
無人要就取中間價1.25慢慢試

得返2間就先開始講價
同埋唔係轉會期、長期唔出賽通常都係爛價
腳位唔配合一定升唔滿
wing fb一定要順足
iw iwb一定要逆足
其實升到6都夠用
5月31日就推薦 電腦7-8月d錢洗曬
球員會比間球會reputation影響
最大例子咪隊波有聯賽冠軍,有頭四,成隊會一齊升身價

去哥倫比亞 烏拉圭 墨西哥 東歐國家,買u18會平,因為能力同身價不相符,成日2 3m買條友,一入隊變10幾20m

講咁多廢話都係有ai覺得你值咪出高價,無人出價,一係減價,一係耐心等下
唔該晒我一陣試吓先,唔怪得我右邊個後衛同左邊個後衛能力值差唔多但就係左邊嗰隻升唔滿
其實我覺得fm有樣野要大改

就係唔應該有數值睇球員既能力

反而應該好似fifa咁每完一季先俾睇個球員當季既表現係直咩數值

成件事會好玩好多
呢個係佢地競選主席嘅承諾嚟
係會唔扣budget下幫你簽人
好爽皮
其實你可以唔睇,或者係setting度校數值既顏色校到睇唔到
你球會夠疊水咪得囉
用3-4年再買
點睇晒set game play好快?唔會用好多時間咩
睇曬成場

40分鐘

要好撚得閒
佩服
想問tiki taka 踢唔踢到有看頭的足球?阿積士第二季down 咗呢個戰術嚟玩 但冇佢講到有咁多波入 有冇高手幫我改一改個戰術?
https://www.fmscout.com/i-433-spanish-tiki-taka-tactic-fm21.html
師兄你玩一季洗唔洗半年
通常睇十幾場就開始悶要較番正常
玩咁耐都係試過一次睇全場
連續十幾場不勝
個陣點都無入波
s/l 大法用埋都唔得
嬲嬲地睇一次全場睇下發生咩事
最初玩嗰陣唔知原來可以set唔睇晒全場
就係咁玩咗大半季
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞