Football Manager 2021 討論區 (5) 越改越差

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
玩壓迫反擊太高強度
d翼位傷曬

爭緊英超+歐聯

應該點部處
用青訓
如果仲有中路人,都係轉532 4312 41212呢d陣式頂下先
rep升左半星,升上南北聯賽都係唔比租
原本租到既人,CA升上去之後都開始話我水平低
都唔知咩問題

似唔似車仔陣
外借係咪升能力快過u23山寨王?

五大聯賽穩定出場已經升得唔差
有冇大巴反擊陣分享下?
Set得太保守成日一腳就踢走個波
但玩英超隊想請番去英格蘭好難
送去衛星隊佢又不滿唔簽
你隊波太勁,2星半以上既人唔會去中下游
搵有歐洲賽打既,基本上送硬出國

我d u23有3星以上已經係會有意假 西甲 3強出手借
簽free agent都話我陣容太差配不上佢既雄心壯志...
新手開咗個save玩低組別聯賽 用最廢冇牌嘅manager玩咗一段時間後係咁輸啲人士氣變哂extremely poor之後冇贏過 點搞
新手就唔好玩到咁高難度啦
。。。點會無
準備被炒

或者貼戰術同幾個核心球員能力望下先
睇下可以點調整戰術
開會提高個士氣 係咁搵佢哋傾計 有位就zip一兩場friendly打垃圾贏波提高士氣
低組別唔可以係咁屌球員 除非你reputation高過哂佢哋
玩fm士氣唔掂你戰術幾勁都無用
諗住試下連想考牌個主席都唔俾
原來係咁試下先
你咁低聲望
除時開完
佢地更不滿
原來同你本身隊人既ca有關,平均ca太低d勁人係唔會來
其實可以照鬧

我Sunday league無牌教練去鬧英格蘭南北league球員完全無問題。但係要有足夠理由,例如上場分唔夠6.5就鬧上場表現差,過去5場平均唔夠6.7就鬧最近表現差,食黃牌就可以鬧行為差,訓練唔夠6.5又鬧。d球員根本個個都係抖M來,少數幾個唔畀鬧來搞事就調去u23、u18、或者直接解約。

每兩個禮拜搞一輪,該讚就讚該鬧就鬧好快士氣就升上去。
主場keep到贏 但一作客成日都和中下遊隊
正常,作客戰術心態要較低一格
照打攻勢下半場好易頹

新人留名
個個禮拜都鬧佢地鬧成十幾分鐘
由First team 鬧到落U18
士氣跌到最低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞