LIHKG 箍牙集中討論區4

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
有無隱適美巴絲跌過塊chewie落地?要點清潔?
我用普通梘液同水洗過之後,
依家每次咬完都會成口泡泡
塊chewie已經沖左好多次水都係咁
有無辦法?同埋買新既chewie要幾錢架?

去返牙醫到應該有得攞,我咬爛咗都係返去拎

唔該晒 見淘寶都要40hkd 我大後日覆診問下先,thanksss

我個牙醫話整爛/唔見左可以問佢拎。有次問佢拎,出面啲姑娘比我個陣話下次小心啲唔好唔見 啲姑娘好串,又黑口黑面咁
就黎落箍 好緊張

幾號呀

一陣朝早就殺上去
就黎落箍 好緊張

幾號呀

一陣朝早就殺上去

我第一次落勁唔慣,會痛,過左一排除左牙套會唔慣
有無箍隱適美既巴絲講下食野果時係點

其實戴住黎食得唔得

唔好,好多野都咬唔到 有時懶,唔除箍食糖染到七彩顏色 除個箍好快姐

大庭廣眾除好尷尬
有無箍隱適美既巴絲講下食野果時係點

其實戴住黎食得唔得

唔好,好多野都咬唔到 有時懶,唔除箍食糖染到七彩顏色 除個箍好快姐

大庭廣眾除好尷尬

開頭會去廁所除,後尾就唔理 用紙巾除就得
上左幾日隱適美 每次除果下啲牙都好痛
同埋個箍真係好臭 見前面話用保麗淨清潔
你地會幾多日用一次? 用牙刷刷極都有味
上左幾日隱適美 每次除果下啲牙都好痛
同埋個箍真係好臭 見前面話用保麗淨清潔
你地會幾多日用一次? 用牙刷刷極都有味

牙醫叫唔好用保麗淨,我用浪口水浸下
有無隱適美巴絲跌過塊chewie落地?要點清潔?
我用普通梘液同水洗過之後,
依家每次咬完都會成口泡泡
塊chewie已經沖左好多次水都係咁
有無辦法?同埋買新既chewie要幾錢架?

去返牙醫到應該有得攞,我咬爛咗都係返去拎

唔該晒 見淘寶都要40hkd 我大後日覆診問下先,thanksss

我個牙醫話整爛/唔見左可以問佢拎。有次問佢拎,出面啲姑娘比我個陣話下次小心啲唔好唔見 啲姑娘好串,又黑口黑面咁

牙醫比咗我有成袋
你地得一粒咁大鍋?
attachment第二日就甩咗兩粒
係咪我食得太多好西 同埋刷牙冇就住就住出咗事
上左箍兩個月
門牙上下互疊問題已解決

牙醫比咗我有成袋
你地得一粒咁大鍋?

每次咬完就掉 ?其實我箍左2年幾都無咬幾多次,因為次次咬親都反胃
我想講TKO 黎X輝做唔到under 30k wor
想問下各位巴絲 洗牙有冇邊間好?

果次打去佢個姑娘態度好差
我想問下ssp個地址係邊我連地址兩個字都未講就叫我自己打過去問

我想問下ssp個地址係邊我連地址兩個字都未講就叫我自己打過去問

我都係ssp巴打

我都係ssp巴打

我箍左第2個啦
大圍康齒堂 23000
上左箍兩個月
門牙上下互疊問題已解決

我上左半個月倒 好似冇咩變化咁 好心急
上左箍兩個月
門牙上下互疊問題已解決

箍左1個月 唔知心理作用定點
照鏡會覺得齊左,但影相就好似冇咩分別
上左箍兩個月
門牙上下互疊問題已解決

箍左1個月 唔知心理作用定點
照鏡會覺得齊左,但影相就好似冇咩分別

今日第一日落箍 我成日凝住我用真空大法吸返哂啲野食落黎果時會整低左個箍
食野搞到成個箍都係哂食物殘渣 逐粒逐粒清煩到喊
為左箍牙, 用阿媽個戶口開左個ac
唔熟呢度文化, 如果有講錯多多見諒..
-----
講番正題, 29歲-女,
上面個排爆左2隻牙,
下面個排門牙有一隻反頜同其他牙都係唔多齊.
4年前睇過油塘林醫生, 當時報價剝4隻牙2萬4. 最近問要3萬8起..
我屋企附近幾間牙醫問過姑娘話傳統都3萬+
最後問左一間幾年前免費問過, 呢幾曰打電話去問姑娘話傳統2萬8,
見到面醫生話我唔剝牙都得, 但係要磨細4隻牙,
睇下箍落有冇問題, 有問題先剝. 佢講完我即刻唔敢係佢度整
約定星期六去前朱咪咪, 依家程志美醫生做代言個間度做檢查.
加左個諮詢師微信, 我太多問題依家約實左時間佢就唔覆我.
如果3萬+屋企人實嘈. 希望星期六去個價唔會過2萬啦
-----
sorry for 長文+1999, 我努力去爬下文先. 箍牙2&3 post都未睇完.

就咁傳統就好大機會唔過3萬
但仲有x ray 同剝牙,唔過3萬就真係難啲……
除非大陸箍牙有中學同學試過 效果其實唔差
但我冇問到邊間

就咁傳統就好大機會唔過3萬
但仲有x ray 同剝牙,唔過3萬就真係難啲……
除非大陸箍牙有中學同學試過 效果其實唔差
但我冇問到邊間

我星期六係約左去羅湖睇呀,
講得太隱晦
好似可以開名?
我其實係約左愛康健。
有啲網上問過係福田唔過1萬感覺好淆唔敢去
同樓上絲打差唔多case
我約2萬-3萬成個療程
想平就得傳統呢個選擇
但剝牙要比錢 x光又要比錢 consult都要比錢
絲打要睇多幾間先好做決定
同樓上絲打差唔多case
我約2萬-3萬成個療程
想平就得傳統呢個選擇
但剝牙要比錢 x光又要比錢 consult都要比錢
絲打要睇多幾間先好做決定

Ps 情願剝牙都唔好磨
磨太多唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞