LIHKG 箍牙集中討論區4

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
有冇人係林凱波或者張業文或者鄧景豪到箍?
我本身有d哨同咀突,都算整齊,想箍返入d個嘴
f.4已經想箍到宜家yr3了,決定自己俾錢箍,呢3間好似平得黎幾好,想問下有冇巴絲打可以分享下?

暫時你覺得佢點 箍幾錢同埋有冇骨釘?

其實係咪睇情況決定上箍次序?
我喺元朗鄧醫生到箍 藍圈要帶3日先 之後去上介指一個星期 之後先上箍
但上網睇有啲人又唔係咁既次序

鄧景豪?佢箍牙幾錢嫁
f.4已經想箍到宜家yr3了,決定自己俾錢箍,呢3間好似平得黎幾好,想問下有冇巴絲打可以分享下?

唉,早d箍就唔使咁貴 bk consult要等幾耐?

我之前16年打去問 佢叫我17年先再打過去
到17年頭打去約 都要排到4月先做consult
上次上去有個啱啱consult完 要等到9月先開始箍得

咁我宜家打去bk定應該差不多
隱適美搞唔搞得好哨牙?

理論上搞得好 我一陣UPLOAD 第一個箍既相上黎

呢個係上排第一箍

有2隻牙要脫

加左骨釘 橡筋 脫牙D洞基本上埋哂口

而家第5個箍 已經完全唔哨

第5個箍姐係箍左幾耐?

就3個月

流程係咁:
初頭14日換一個
之後10日換一個
去到尾聲最快7日換一個

巴打加埋有幾多個箍 點解可以第5個箍就唔哨咁快
其實係咪睇情況決定上箍次序?
我喺元朗鄧醫生到箍 藍圈要帶3日先 之後去上介指一個星期 之後先上箍
但上網睇有啲人又唔係咁既次序

鄧景豪?佢箍牙幾錢嫁

我箍二萬三 佢好細心
月尾準備上箍
但醫生話叫箍鬆左啲牙先再剝,有冇人都係咁
點解你地個個都好似咁貴
我普通科 傳統鋼箍
剝四隻牙 兩粒骨釘
都係28000
Btw我個case係門牙有少少哨 牙骨突 搞到嘴突同下巴後縮

邊間?
Cool左2萬5左右
一年兩個月就拆左

Cool左2萬5左右
一年兩個月就拆左

絲打咁快既?你係好小問題?
終於上齊上下箍
依家好唔慣
本來排牙都好凸
依家加埋啲attachment之後
個咀長期合唔埋
月尾準備上箍
但醫生話叫箍鬆左啲牙先再剝,有冇人都係咁

我都係呀
請問有冇巴絲係林凱波個邊箍牙?
收費和質素如何

又要剝智慧齒,又要箍牙...大破費
早兩日上左

1/74

使唔使三年

兩年幾三年啦
準備買加速器 $5000都OK
佢話快1/3

咩加速器
收費和質素如何

早兩日搵左佢consult 佢講到我啲牙好多問題咁開我4萬 尋日consult果個又話冇乜野大問題
收費和質素如何

早兩日搵左佢consult 佢講到我啲牙好多問題咁開我4萬 尋日consult果個又話冇乜野大問題

consult一次大概幾多錢?
我都想搵個格價價錢相宜一點,所以要去唔同牙醫consult
上面2萬幾個啲係咪未過18
收費和質素如何

consult一次大概幾多錢?
我都想搵個格價價錢相宜一點,所以要去唔同牙醫consult

林凱波唔洗錢 原本淨係搵左個專科 但係俾佢講兩講即刻book多個專科consult埋
淨consult我諗都用左1000
搞牙周病要成16000
智慧齒又要1200+3600
隱適美 箍咗三年 啲牙係齊 但剝牙個窿仲係好闊

等咗半年多 啱啱4點半上去consult
佢開我價金屬兩萬五 白色粒兩萬七
但個價目表就寫金屬兩萬八 白色粒三萬
唔知係咪因為未夠十八

真係好多人 出到黎都已經5點半

佢5月開始加左價 半年前book會跟番舊嗰個價
巴打決定箍唔箍?
cool透明釘+鋼線,唔小心食左個星洲炒米,搞到d釘既邊位黃黃地,點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞