LIHKG 箍牙集中討論區4

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
隱適美搞唔搞得好哨牙?

理論上搞得好 我一陣UPLOAD 第一個箍既相上黎

呢個係上排第一箍

有2隻牙要脫

加左骨釘 橡筋 脫牙D洞基本上埋哂口

而家第5個箍 已經完全唔哨

第5個箍姐係箍左幾耐?
隱適美搞唔搞得好哨牙?

呢個係上排第一箍

有2隻牙要脫

第5個箍姐係箍左幾耐?

就3個月

流程係咁:
初頭14日換一個
之後10日換一個
去到尾聲最快7日換一個
早兩日上左

1/74
隱適美搞唔搞得好哨牙?

呢個係上排第一箍

有2隻牙要脫

第5個箍姐係箍左幾耐?

就3個月

流程係咁:
初頭14日換一個
之後10日換一個
去到尾聲最快7日換一個

巴打係骨性哨定牙性?
初中COOL完但移哂位咬合都幾唔正下,
COOL完果陣中線冇對正之後好似愈黎愈嚴重咁,
唔知係咪因為咁塊面都愈黎愈唔對稱下巴歪歪地
依家再COOL既話改唔改善到
早兩日上左

1/74

使唔使三年
隱適美搞唔搞得好哨牙?

呢個係上排第一箍

有2隻牙要脫

第5個箍姐係箍左幾耐?

就3個月

流程係咁:
初頭14日換一個
之後10日換一個
去到尾聲最快7日換一個

巴打係骨性哨定牙性?

牙性哨 D牙向外 摸唔到見唔到上顎骨
岩岩上箍
拉齊正常要幾耐?
岩岩上箍
拉齊正常要幾耐?

一般2年完成整個箍牙
快既年半
想問大家用咩清潔隱適美個箍?

依家用假牙片浸完再刷
早兩日上左

1/74

使唔使三年

兩年幾三年啦
準備買加速器 $5000都OK
佢話快1/3
搭單問下, 有冇巴絲可以推介下邊到有得做牙美白同去漬?同大概幾錢? 已經勤刷牙但都係好污糟。。。

上淘寶買超聲波機 洗眼鏡果啲
用左兩年好方便
刷牙前掉入去開機洗,刷完牙沖一沖水就可以戴返

盡量唔食有色既野

飲野用飲管飲

牙醫教用牙刷刷 同埋用水浸

小小變黃係正常 同埋好快換下一個箍
40000落樓
傳統鋼粒
唔洗專科
有無介紹

我專科都係45000咋喎
傳統鋼粒 包骨釘
箍左兩年半都仲未箍完
門牙最近兩三個月變左一高一低
有冇人試過?
請問而家隱適美好唔好
早幾年聽過效果同傳統差一截 最近下定決心想箍 唔知做隱適美定傳統好

效果一樣

隱適美貴 同埋比傳統慢

效果一樣?????

我牙醫俾我揀傳統同隱適美 同樣價錢\

佢同我講 傳統好DD 同埋快D
不過隱適美 佢會落ATTACHMENT同 骨釘+筋根 去收我D兔仔牙

佢都有講過我D牙肉包得太多(姐係隻牙露白露得少) 因為度力係完全靠隻包實隻牙
佢都同我傾過用隱適美有機會要割牙肉 我就話最好唔好 佢話唔痛

之後佢同第個專科牙量商量我個CASE D牙唔算太細 唔洗割牙肉

你唔放心就問多幾個牙醫建議你邊樣 佢地都唔會為左收多你錢去呃你

你係邊間箍
點解你地個個都好似咁貴
我普通科 傳統鋼箍
剝四隻牙 兩粒骨釘
都係28000
Btw我個case係門牙有少少哨 牙骨突 搞到嘴突同下巴後縮

想請問你邊間箍?
有冇人係林凱波或者張業文或者鄧景豪到箍?
我本身有d哨同咀突,都算整齊,想箍返入d個嘴
f.4已經想箍到宜家yr3了,決定自己俾錢箍,呢3間好似平得黎幾好,想問下有冇巴絲打可以分享下?
有冇箍牙用嘅電動牙刷刷頭推介?
點解你地個個都好似咁貴
我普通科 傳統鋼箍
剝四隻牙 兩粒骨釘
都係28000
Btw我個case係門牙有少少哨 牙骨突 搞到嘴突同下巴後縮

想請問你邊間箍?

同求
f.4已經想箍到宜家yr3了,決定自己俾錢箍,呢3間好似平得黎幾好,想問下有冇巴絲打可以分享下?

暫時你覺得佢點 箍幾錢同埋有冇骨釘?
其實係咪睇情況決定上箍次序?
我喺元朗鄧醫生到箍 藍圈要帶3日先 之後去上介指一個星期 之後先上箍
但上網睇有啲人又唔係咁既次序
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞