LIHKG 箍牙集中討論區4

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
其實係咪睇情況決定上箍次序?
我喺元朗鄧醫生到箍 藍圈要帶3日先 之後去上介指一個星期 之後先上箍
但上網睇有啲人又唔係咁既次序

鄧景豪?佢箍牙幾錢嫁

我箍二萬三 佢好細心

係宜家既價?聽講佢幾好
隱適美有咩平靚正介紹

Budget幾多啊 唔齊成點?

其實係少少唔齊啫 上排兩個虎牙有少少爆出嚟 budget 4-5萬

5萬內一定得啦
我都箍隱適美 3萬幾
等緊個箍到

巴打邊到cool 3萬
唉自己on9 兩個月前拆都懶得帶固定器 已經無24小時帶 仲要一個禮拜得閒 訓教先帶 依家加埋出智慧齒 移左位 想問下依家努力帶番 有無可能唔洗再箍過?
請問有冇巴絲係林凱波個邊箍牙?
收費和質素如何

又要剝智慧齒,又要箍牙...大破費

早兩日搵左佢consult 佢講到我啲牙好多問題咁開我4萬 尋日consult果個又話冇乜野大問題

傳統都4萬 乜佢貴左咁多?

月尾準備上箍
但醫生話叫箍鬆左啲牙先再剝,有冇人都係咁

我都係呀

咁巴打會唔會覺得好痛個啲 依家我趁上箍之前瘋狂食野
其實係咪睇情況決定上箍次序?
我喺元朗鄧醫生到箍 藍圈要帶3日先 之後去上介指一個星期 之後先上箍
但上網睇有啲人又唔係咁既次序

鄧景豪?佢箍牙幾錢嫁

我箍二萬三 佢好細心

係宜家既價?聽講佢幾好

係呀 我都覺唔錯
月尾準備上箍
但醫生話叫箍鬆左啲牙先再剝,有冇人都係咁

我都係呀

咁巴打會唔會覺得好痛個啲 依家我趁上箍之前瘋狂食野

食咩都冇問題
我岩岩換咗第三個箍 但已經冇頭兩個箍一開始嗰種痛楚 係咪正常
上左藍色膠圈好痛苦 想問上左鐵圈係咪仲辛苦
上左藍色膠圈好痛苦 想問上左鐵圈係咪仲辛苦

冇力咬野 但過多兩三日就可以慢慢咬到野
上咗箍頭兩日痛到想死 乜都咬唔到
但第三日已經唔痛 但都仲係冇乜力咬野
d人話拆左傳統箍仲要戴一世固定器?
係咪真架
訓教先戴?
有無人係大埔/旺角凌傑棠到箍過?
consult 左,建議箍傳統$40000
要剝4隻牙, 剝1隻要$680
算唔算貴?
佢話我箍左都會有假哨牙
好絕望
算唔算貴?
佢話我箍左都會有假哨牙
好絕望

唔算貴啦專科嚟講
但普通剝牙$680一隻就有啲貴
之前都有考慮過搵佢但最後con都冇con到
想知佢比錢嗰度係點分期法
算唔算貴?
佢話我箍左都會有假哨牙
好絕望

唔算貴啦專科嚟講
同埋佢都幾出名下
我岩岩換咗第三個箍 但已經冇頭兩個箍一開始嗰種痛楚 係咪正常

表示第一個箍完全唔痛 淨係酸酸地感覺
七月頭就上箍,淨係上咗上面個排先
同一日剝完牙即上箍
會吾會痛到喊

表示第一個箍完全唔痛 淨係酸酸地感覺

巴打你食嘢都唔痛
算唔算貴?
佢話我箍左都會有假哨牙
好絕望

唔算貴啦專科嚟講
同埋佢都幾出名下

本身係$45000,因為有人介紹所以平左$5000
比錢方面係首期2萬,之後每次調校牙箍@ $1000直至總數收完為止
咁你最後搵左邊個?
有冇人箍箍下先生智慧齒 點算

之前好似有人話要棄箍?

咁佢移得7788咪冇咩痛
d人話拆左傳統箍仲要戴一世固定器?
係咪真架
訓教先戴?

穩定之後得閒帶下都得架啦
唔好唔見就得
箍牙第二日.....口唇已經損咗

之前好似有人話要棄箍?

箍緊隱適美,岩岩換第4個箍,醫生話可以轉做10做一套,換新箍完全唔痺冇感覺,係好事定唔好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞