LIHKG 箍牙集中討論區4

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
上年年頭拆咗箍,幾個月之後就開始移位 宜家有小小'喇' 諗緊好唔好過多一排箍多次

無戴固定器?

有呀 帶到宜家爛爛哋

下會咁易移位架 咁箍黎做乜
牙齒點講?
有冇人箍張業文
宜家d人話佢好hea 係咪真? 想
岩岩拔完兩隻牙 已經好難頂 一個勁中意食野既人 連野都食唔到 好痛苦。。。。

有冇巴絲有相關經驗分享下
同埋拔4隻牙 cool完唔會太梳咩

我之前仲要係剝上面2隻大牙+下面2隻初頭真係完全咬唔到野 食野用大牙咬架嘛 又痛又痺又痕極痛苦 仲以為以後都會係咁 但一個月已經慣哂 乜都咬到食到 係d野食成日攝落個洞到上網睇過咩口腔適應力好強
箍左Damon第7個月 上星期三開始上彈弓拉返埋剝左牙個啲窿 咬生菜都好撚冤痛 望住盒麥樂雞生不如死
隱適美有咩平靚正介紹

Budget幾多啊 唔齊成點?

其實係少少唔齊啫 上排兩個虎牙有少少爆出嚟 budget 4-5萬

5萬內一定得啦
我都箍隱適美 3萬幾
等緊個箍到

3萬幾求介紹
留名
而家到水泡仔
岩岩拔完兩隻牙 已經好難頂 一個勁中意食野既人 連野都食唔到 好痛苦。。。。

我之前仲要係剝上面2隻大牙+下面2隻初頭真係完全咬唔到野 食野用大牙咬架嘛 又痛又痺又痕極痛苦 仲以為以後都會係咁 但一個月已經慣哂 乜都咬到食到 係d野食成日攝落個洞到上網睇過咩口腔適應力好強

4隻唔算多啦 我剝左6隻牙

六隻都唔算多,我八隻
隱適美有咩平靚正介紹

其實係少少唔齊啫 上排兩個虎牙有少少爆出嚟 budget 4-5萬

5萬內一定得啦
我都箍隱適美 3萬幾
等緊個箍到

你喺邊度箍 質素點?
有冇人箍緊隱適美去游水?
除左牙箍定戴住游
箍左兩年 仲有兩個月就拆得了 好期待

兩個都唔好聽,去睇專科醫生

請問有無專科醫生介紹?

英文叻唔叻?我箍緊dr Michael S Cooke,之前亦都consult 過 Dr martine boisson, 前者係英國人,後者係法國人,兩個都經驗好豐富,後者講英文會有法國口音,所以我冇揀到佢,因為有時聽唔明,而且佢收費亦都比Dr cooke貴
如果你英文唔叻就要其他巴絲介紹

呢個星期六會去consult Dr. Cooke,介唔介意講下箍左幾多錢

65000, 我係中環嗰邊睇佢

我仲以為無乜人同我一樣要成六萬幾
雖然我喺銅鑼灣另一個牙醫睇

自鎖6萬好正常
dr boisson 開我82000,用自鎖

原來如此
多謝巴打解釋
下個月拆 箍左三年 上星期拆左骨釘
想問下大家啲固定器係點 牙醫個度得鐵線加膠個種 想係出面整個全膠牙套
而家排牙好軟
想問下大家啲固定器係點 牙醫個度得鐵線加膠個種 想係出面整個全膠牙套

骨釘帶左幾耐?上果陣痛唔痛

骨釘帶左幾耐?上果陣痛唔痛

帶左三年 我覺得打麻醉針最痛 好似扭螺絲咁 唔係好痛 拆都唔痛
上左箍個幾月,上排右邊郁得好快
其餘上排左邊同下排右邊無愉郁過
點解會咁既?正唔正常架?重有半個月先見牙醫

求答
6月剝智慧牙,開刀 5600
剝完就cool隱適美
另外要剝四隻牙,一隻800

隱適美就43000

希望最後可以55000 埋單
六月底剝牙/2隻2400
之後剝隱適美

隱適美29000

-

另外consult 過一間
32000 傳統全包
40000 隱適全包
今日去左覆診 俾左6 SET 牙套

下個月尾先再見個牙醫 感覺超好
之後剝隱適美

隱適美29000

-

32000 傳統全包
40000 隱適全包

六隻都唔算多,我八隻

8隻都唔算多,我十隻

講笑
之後剝隱適美

隱適美29000

-

32000 傳統全包
40000 隱適全包

隱適美有咩平靚正介紹

5萬內一定得啦
我都箍隱適美 3萬幾
等緊個箍到

3萬幾求介紹

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞