LIHKG 箍牙集中討論區4

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
補充多啲維他命B雜同C,冇咁容易生,損左既位置都會快啲好 唔好食得咁熱氣
我倒牙模個陣都會有啲痛,好似會成排牙甩出黎咁

我咬左落佢隻手到

我冇咬佢不過勁反胃,係咁作嘔
我最近係用樓上話3d掃個隻,好大舊
屌 我上星期四倒牙模 唔知係咪牙醫太暴力 佢扯岀黎都痛痛地
呢幾日個個位生左粒飛滋
咁都容易生 好難想像上左箍之後點算

有無巴絲講下咩方法無咁易整損而生飛滋

補充多啲維他命B雜同C,冇咁容易生,損左既位置都會快啲好 唔好食得咁熱氣

我完全唔覺得痛 仲有小小牙膠痴左係牙la到 用條脷頂返出黎

因為好溫柔咁整
有冇下巴後縮既巴打箍完可以分享下有冇大改善
我條鐵線尾有成5mm伸左出黎

日日係咁被條鐵線尾抽插

其實鐵線有冇得剪短D?

日日係咁被條鐵線尾抽插

其實鐵線有冇得剪短D?

同返醫生講
我之前都係鐵線太長瘋狂刮到
然後醫生幫我剪短佢

我咬左落佢隻手到

掃個舊野都好辛苦 個醫生用力壓舊野入牙骨前後位

日日係咁被條鐵線尾抽插

其實鐵線有冇得剪短D?

同返醫生講
我之前都係鐵線太長瘋狂刮到
然後醫生幫我剪短佢

正常係每次覆診完 臨走都會問鐵線有冇伸左出黎

掃個舊野都好辛苦 個醫生用力壓舊野入牙骨前後位

成日不自覺地掰大口去就佢
可唔可以問帶固定器
帶左都兩三年,每次除完一陣帶返都覺得啲牙已經移左位
試過唔帶一日門牙條罅即刻出返黎…其實個固定器係咪根本唔夠力
可唔可以問帶固定器

我都係門牙有罅
可唔可以問帶固定器

咁誇張?
巴打係專科定普通科到箍?
我都不cool
星期五上invisalign 好緊張呀
可唔可以問帶固定器

我都係門牙有罅

上定下
上仲sad
其實甩佐attachment 洗唔洗即刻搵番個牙醫
問個姑娘佢話由佢就得
上網google 個個都話要即搵
姐係應該點 會唔會好大影響
可唔可以問帶固定器

我都係門牙有罅

上定下
上仲sad

上,咁快移位係咪唔正常....
要搵牙醫再做過固定器定係根本門牙要再箍過?
可唔可以問帶固定器

我都係門牙有罅

上定下
上仲sad

有冇落permanent retainer?
其實甩佐attachment 洗唔洗即刻搵番個牙醫
問個姑娘佢話由佢就得
上網google 個個都話要即搵
姐係應該點 會唔會好大影響

我一上完個晚就整甩左,第日打去都話唔緊要,隔一個月覆診,牙醫都話唔駛補住。
可唔可以問帶固定器

我都係門牙有罅

上定下
上仲sad

有冇落permanent retainer?

冇落,正常程序係咪要?
我諗我都有呢個需要
呢幾日個個位生左粒飛滋

第一次印牙模果間整痛我都算 仲要搞到我作嘔
第二次依間就手勢好好多係有少少想嘔同唔舒服但接受到
個牙醫一路印一路話會有d唔舒服唔好意思咁
印完我都有頂番條膠出黎 佢仲同我講唔該
不過依間好full要八月先至去到傾最快都要九月先開始mok牙
呢幾日個個位生左粒飛滋

第一次印牙模果間整痛我都算 仲要搞到我作嘔
第二次依間就手勢好好多係有少少想嘔同唔舒服但接受到
個牙醫一路印一路話會有d唔舒服唔好意思咁
印完我都有頂番條膠出黎 佢仲同我講唔該
不過依間好full要八月先至去到傾最快都要九月先開始mok牙

係好full 覆診啲時間都好難夾
有次佢遲左半個鐘,好多人等緊,佢勁心急搞到上attachment個陣唔小心插左落我牙肉到,痛到我pk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞