LIHKG 箍牙集中討論區4

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
我個時cool 仲係2皮野
而家都cool完有4年
cool完既巴絲係咪都仲有帶固定器
想問醫師話加橡筋即係點?
係咪刷牙要除??

如果醫生話每個箍帶十四日
我可唔可以自己十曰就換新箍
想快啲搞掂
想問醫師話加橡筋即係點?
係咪刷牙要除??

如果醫生話每個箍帶十四日
我可唔可以自己十曰就換新箍
想快啲搞掂

你刷牙唔除箍
問醫生,如果你個情況得,就會叫你一星期就換一次 急唔到
求問 左上戒子甩左緊唔緊要 因為下星期6就覆診
好驚回彈 下星期6上唔返隻戒指要再上過橡筋
最快都要星期一先打到電話去問

好似係好緊要架 因為個介指係固定隻大牙 而隻大牙係咩都關事既

好似係好緊要架 因為個介指係固定隻大牙 而隻大牙係咩都關事既

點解個戒指會甩左出黎
我得下排有戒指一直以為唔會甩
康齒堂做隱適美其實好唔好
有冇巴絲喺呢間箍完?
見佢唔太貴,但驚會箍得唔好
仲有半年就拆得
好興奮
但尋日收緊左 呢兩日都咬唔到野
箍左成年幾就完 都仲係咬唔到雞軟骨

唔夠力定咩

硬係咬唔到 覺得出盡力d牙會爛

梗係

箍緊都咬到喎

慘啦
箍左成年幾就完 都仲係咬唔到雞軟骨

唔夠力定咩

硬係咬唔到 覺得出盡力d牙會爛

梗係

箍緊都咬到喎

慘啦

定係你食個啲雞軟骨真係太硬

點解個戒指會甩左出黎
我得下排有戒指一直以為唔會甩

啲膠水痴唔實 可能我多數用大牙咬野 前面啲牙無咩力咬野
想問下剝牙同上箍係同一日做
定係剝完,下次先再上箍?
如果係後者咪會空住兩個窿等上箍,咪好核突囉

我係剝完先上
剝完成口血上箍又痛
印象中兩樣野隔一星期/幾日
同埋唔係剝最前嗰隻,其實唔覺眼

我係剝完先上
剝完成口血上箍又痛
印象中兩樣野隔一星期/幾日
同埋唔係剝最前嗰隻,其實唔覺眼

我係剝完隔一個星期就上
其實都唔太覺眼
不過我同朋友傾計太開心一笑就見到少少
有冇隱適美既巴絲都係一星期一副? 係咪要帶足22個鐘先可以咁 定係睇你牙既情況
另外有冇人試過磨牙 會唔會好痛/之後痠軟食唔到野
有冇隱適美既巴絲都係一星期一副? 係咪要帶足22個鐘先可以咁 定係睇你牙既情況
另外有冇人試過磨牙 會唔會好痛/之後痠軟食唔到野

牙醫叫我帶足20個鐘,話22個鐘太多,好難做
但我20個鐘都帶唔到 通常都15 16個鐘
你講緊唔夠位要磨牙? 我要磨,間唔時覆診都要磨啲就位,唔痛冇影響,係有時佢整到啲牙肉會少少痛同流血
有無箍隱適美既巴絲講下食野果時係點
就黎落箍 好緊張

其實戴住黎食得唔得
就黎落箍 好緊張

幾號呀
有無隱適美巴絲跌過塊chewie落地?要點清潔?
我用普通梘液同水洗過之後,
依家每次咬完都會成口泡泡
塊chewie已經沖左好多次水都係咁
有無辦法?同埋買新既chewie要幾錢架?

去返牙醫到應該有得攞,我咬爛咗都係返去拎

去返牙醫到應該有得攞,我咬爛咗都係返去拎

唔該晒 見淘寶都要40hkd 我大後日覆診問下先,thanksss

其實戴住黎食得唔得

唔好,好多野都咬唔到 有時懶,唔除箍食糖染到七彩顏色 除個箍好快姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞