LIHKG 箍牙集中討論區4

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
個retainer好污濁可以點搞?
已經晚晚刷
我拆左半年
醫生話retainer訓教戴就得我聽佢講做足
佢半年冇叫過我番去覆診,係唔洗覆診架咩?
如果我依家搵番佢仲會唔會幫我睇,有冇人試過

屌我仲讀緊書洗左六萬整到咁好撚心痛

冇上唇
今日拔埋另一邊牙
下星期就上cool
好緊張

康齒堂
我都係有人介紹人先係呢個價
呢間免費做consult,照x光
然後聽幾間診所講 隱適美 六,七月開始加價

有興趣都可以做你介紹人
Tg: ImBismuth

絲打你張單有無$5000 consultant fee 上次趕住走淨係比左訂無睇張單就走左
btw 我下星期去簡plan 你進度如何

我見佢價目表 檢查係免費
有咩plan可以揀? !
我下星期去睇動畫片,剝牙

估計,三星期後正式開始

我係之前體驗日去
你決定喺果到箍嘅話應該係免左檢查費架啵

我就有介紹人加即日confirm, Invisalign 果行收費就$27000. 但就係加左我$5000 consultation lor! 我都係下星期去睇片 醫生話做3個plan 比我睇,例如剝同唔剝牙出黎既效果囉....到時再問

27000 咁平?
我以為我29000已經平左
你邊間診所?

大圍康齒堂囉

我冇事喎
或者你打去診所問下
想問下有無得箍幾隻咁?
我個case係2隻門牙外八
如果有既話 幾錢到
有冇人好似我咁 無恆齒 仲係乳齒 30歲左右會甩
會選擇 等佢甩然後種牙 定mok埋後面cool牙 定撘牙橋
哩3個選擇係牙醫建議

btw黎緊mok智慧齒 隻牙仲要面向塊面定唔知條脷
成世人未mok過牙 好驚 求安慰

千祈唔好揀牙橋,因為無咗隻牙牙骨牙肉就會萎縮,第日你要種牙麻煩,同埋要磨隔離兩隻牙,會傷害到琺瑯質,都冇理由為咗一隻牙走去cool牙,絕對唔符合成本效益,種牙應該係最理想嘅做法

我都係想揀種牙 最簡單 唔洗搞咁多
我見哩個post你地mok牙好似食生菜咁
我隻智慧齒越黎越痛 係時候book了
請問最痛係邊個位?連針痛唔痛?
哩3個選擇係牙醫建議

千祈唔好揀牙橋,因為無咗隻牙牙骨牙肉就會萎縮,第日你要種牙麻煩,同埋要磨隔離兩隻牙,會傷害到琺瑯質,都冇理由為咗一隻牙走去cool牙,絕對唔符合成本效益,種牙應該係最理想嘅做法

剝牙真係食生菜咁
係打麻醉針痛
哩3個選擇係牙醫建議

剝牙真係食生菜咁
係打麻醉針痛

但牙e話我智慧牙係一係向住面咁生 一係向住脷咁生
因為照x光 照唔到牙腳 凈係照到一舊圓形牙 好似話程序複雜好多 仲話近味覺神經 失敗就冇左味覺
想問下有無得箍幾隻咁?
我個case係2隻門牙外八
如果有既話 幾錢到

通常有不正既情況,周邊既牙都有影響,所以應該最多話淨箍上排,無話得幾隻咁掛。。

康齒堂
我都係有人介紹人先係呢個價
呢間免費做consult,照x光
然後聽幾間診所講 隱適美 六,七月開始加價

有興趣都可以做你介紹人
Tg: ImBismuth

絲打你張單有無$5000 consultant fee 上次趕住走淨係比左訂無睇張單就走左
btw 我下星期去簡plan 你進度如何

我見佢價目表 檢查係免費
有咩plan可以揀? !
我下星期去睇動畫片,剝牙

估計,三星期後正式開始

我係之前體驗日去
你決定喺果到箍嘅話應該係免左檢查費架啵

我就有介紹人加即日confirm, Invisalign 果行收費就$27000. 但就係加左我$5000 consultation lor! 我都係下星期去睇片 醫生話做3個plan 比我睇,例如剝同唔剝牙出黎既效果囉....到時再問

27000 咁平?
我以為我29000已經平左
你邊間診所?

大圍康齒堂囉

Fuck 我都係大圍喎
我四月consult

我見價目表 $32000
有介紹人減三千
所以29000

你介紹人同姑娘熟?
上完箍合唔埋口咬唔到野 正唔正常
左右邊上下大牙套左鐵圈 晾起左中間啲牙 得依4隻合得埋咬野
上完箍合唔埋口咬唔到野 正唔正常
左右邊上下大牙套左鐵圈 晾起左中間啲牙 得依4隻合得埋咬野

上完箍應該合得埋口架喎
只係會冤痛咬唔到野
同埋大牙套鐵圈應該唔會晾起啲牙架喎
因為個鐵圈唔會套得高過隻大牙
我拆左半年
醫生話retainer訓教戴就得我聽佢講做足
佢半年冇叫過我番去覆診,係唔洗覆診架咩?
如果我依家搵番佢仲會唔會幫我睇,有冇人試過

屌我仲讀緊書洗左六萬整到咁好撚心痛

搭單洗幾百蚊幫襯佢洗牙 順便有咩問題一次過問 應該好樂意答你
我上下排都好齊 但成排斜出去
糾結咗好耐到底整唔整好
自己覺得個嘴好突 但身邊朋友覺得無乜野
驚俾咗幾萬出嚟 整完無好大分別
糾結咗好耐到底整唔整好

依個問題成日有人問 但冇人答
我嘴突 箍緊 要箍兩年半 依家箍咗都差唔多半年 望落好咗啲
有冇箍完既巴打可以講下點
想箍牙 20歲
上排有少少哨牙但都算整齊 呢2年愈黎愈哨
下排2隻門牙唔夠位 向內V
Consult過普通科 話唔洗mok牙 淨係排齊d牙
咁未愈黎愈哨?!
我仲刷洩左少少牙肉
聽過箍牙可能搞到牙肉萎縮?一定會?
本身少左d再縮就 。。。
糾結咗好耐到底整唔整好

我係呢種case啊 個咀好似合唔埋咁
我個case箍隱式美預一年半左右
而家箍左半年左右都已經睇得出分別 起碼個咀可以輕鬆合埋先
但因為啲牙本身生得齊同逼 搞到冇位郁啲牙
所以要剝4隻牙同埋落骨釘 希望幫到你
糾結咗好耐到底整唔整好

我係呢種case啊 個咀好似合唔埋咁
我個case箍隱式美預一年半左右
而家箍左半年左右都已經睇得出分別 起碼個咀可以輕鬆合埋先
但因為啲牙本身生得齊同逼 搞到冇位郁啲牙
所以要剝4隻牙同埋落骨釘 希望幫到你

絲打,箍牙之前上下排相差幾多mm?
我想問透明粒粒好定係隱式美好
請問透明粒粒同傳統分別大唔大
有無透明粒粒既醫生介紹
同埋我想問隱式美係唔係揀價錢合適就得
因為個牙模都係係美國整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞