LIHKG 箍牙集中討論區4

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
我俾d鐵線折磨到完全訓唔到教
一路半睡半醒咁既狀態訓教
好痛呀痴左牙蠟都好痛
一合埋口咬實就痛醒左
有無咩方法無咁痛

我會塞住舊棉花瞓
好痛呀痴左牙蠟都好痛
一合埋口咬實就痛醒左
有無咩方法無咁痛

我會塞住舊棉花瞓

我前日都係咁好痛苦
好痛呀痴左牙蠟都好痛
一合埋口咬實就痛醒左
有無咩方法無咁痛

我會塞住舊棉花瞓

訓訓下塞住呼吸道咪死得
箍緊隱適美,岩岩換第4個箍,醫生話可以轉做10日一套,換新箍完全唔痺冇感覺,係好事定唔好事

我都係喎
黎緊打算箍隱式美
仲儲緊錢
兩隻門牙太大無位生 突左出黎
想箍隱適美
係咪有可能箍到大牙咬合不正 後期要轉箍鋼箍?
我想問箍完係咪門牙咬住門牙D大牙同時都可以咬到??
定一定唔可能係咁?

我個牙醫話正常上排牙會突過下排牙2mm
利申:突1mm,牙齒話要磨少少收下排牙
m
想箍隱適美

個個人情況唔同…隱適美都會調較咬合
聽過到療程完都係覺得唔滿意而隱適美做唔到個效果先轉鋼箍
btw你搵左牙醫咨詢未
想問正常箍完牙
係咪上排牙同下排牙都應該對齊中線?
好痛呀痴左牙蠟都好痛
一合埋口咬實就痛醒左
有無咩方法無咁痛

我會塞住舊棉花瞓

訓訓下塞住呼吸道咪死得

好細舊姐我一路訓一路驚俾我自己吞左
訓得好不安
想問下cool緊隱適美既人 你地d attachments易唔易甩 今日痴左attachments第3日

申條利去feel個陣發覺下面最入面有少少attachment刮既感覺(唔係刮到牙肉既意思 係attachment個種獨有刮刮地既感覺)

睇返個cool係見到個位應該有attachment既 但係摸落得少少刮既感覺 唔係好feel到成粒野 好驚係咪咁快已經甩左粒 定係我諗多左 未返到屋企好難睇得清楚
想箍隱適美

btw你搵左牙醫咨詢未

無正式咨詢過
我有假哨牙同埋門牙有啲咬合不正
之前洗牙同牙醫提過想箍牙 佢話我無乜必要箍
屋企人反對我剝牙 如果唔剝牙 棚牙最多都係收番入少少
又怕d牙無乜罅最後會箍到有罅
十五十六緊
想問正常箍完牙

唔一定
我已經唔係
想問正常箍完牙

正常應該要係
有無人係大埔/旺角凌傑棠到箍過?
consult 左,建議箍傳統$40000
要剝4隻牙, 剝1隻要$680
算唔算貴?
佢話我箍左都會有假哨牙
好絕望

巴打我係佢到箍
決心去做consult
有冇巴絲打可以推薦值得去嘅專科醫生?

最好係港島同九龍
決心去做consult
有冇巴絲打可以推薦值得去嘅專科醫生?

最好係港島同九龍

唔記得講 我想做隱適美
想問下cool緊隱適美既人 你地d attachments易唔易甩 今日痴左attachments第3日

申條利去feel個陣發覺下面最入面有少少attachment刮既感覺(唔係刮到牙肉既意思 係attachment個種獨有刮刮地既感覺)

睇返個cool係見到個位應該有attachment既 但係摸落得少少刮既感覺 唔係好feel到成粒野 好驚係咪咁快已經甩左粒 定係我諗多左 未返到屋企好難睇得清楚

我d attachment次次都痴兩次 你個情況似係粒attachment崩左
想箍隱適美

btw你搵左牙醫咨詢未

無正式咨詢過
我有假哨牙同埋門牙有啲咬合不正
之前洗牙同牙醫提過想箍牙 佢話我無乜必要箍
屋企人反對我剝牙 如果唔剝牙 棚牙最多都係收番入少少
又怕d牙無乜罅最後會箍到有罅
十五十六緊

唔剝牙d牙冇咩位入 如果你真係好想箍都係剝牙好d 唔係到時洗左筆錢效果又唔好自己後悔 最好問多兩個牙醫先決定
我中學箍完到依家都有10年
當時無剝牙
而家retainer 超緊同埋有假哨牙
想再箍過

有冇人有相同情況
有冇人試過啲鐵線成日斷開左吉落啲牙肉到痛到仆街整好一兩日食次大排檔或者打邊爐又斷。。
有冇人試過啲鐵線成日斷開左吉落啲牙肉到痛到仆街整好一兩日食次大排檔或者打邊爐又斷。。

我試過有排甩得都密,其實食野小心,唔好咁大力就ok。果排牙醫笑我食恐龍餐

我試過有排甩得都密,其實食野小心d,唔好咁大力就ok。果排牙醫笑我食恐龍餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞