[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
搭單問問
畢左業兩年
第一份做左三個月
第二份做左一年半
岩岩返左份新工打算做一年就走
算唔算jumpy
最近收到個offer HR電話俾offer話annual leaves 14日 我有再問多次confirm annual leaves 14日

到返工簽約 睇份合約寫annual leaves 10日 我就問唔係14日咩 HR就話一開始10日 maximum 14日
個HR咁古惑
你有幾想做份工?

如果第13個月cover到每個月少一千蚊
加上你off job一年,其實又唔係太差
INTERN 要求冇你諗得咁高, 比如non 8 大 HR / BBA vs 3大soc sci, 都一樣可以唔相關都有intern

FG 搵工有intern 最重要, 冇就part time, 同埋master
唔中間就會好啲, 如果大家都有默契就尾
我有咁本事, 又唔區啊, 冇呢
有冇part time?
搵工好叻, apply 得都有得in, in 得都有offer~?
人地唔要求, 你就唔好Show transcript
2-4 weeks
如果未定可以做住contract 位先, 但係我覺得你返左cs 就唔好再轉黎轉去
唔駛太擔心之後叫價
一黎第13個月真係你收入一部份,而且係guaranteed income
二黎你做耐d加下人工,加多一千都好快
不能同意更多
今次都係見返一樣人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞