【Disney+】Wandavision 劇透討論區(6)

1001 回覆
19 Like 7 Dislike
Star lord擺明係戰犯
不過ds睇過所以輸係好合理
Thor都係
連個composer都tweet咗呢條片
https://youtu.be/mIS8P6plRvM
其實thor 劈歪咗真係更加大影響.... 如果佢斬中的話
- Black Widow唔駛死
- vision唔駛死
- mr stark唔駛死
點都要死:宇宙同埋 assgard 果班
唯一「復活」返黎既係gamora.... 但用3個avengers (加埋hulk隻手)嚟換唔值囉....
都話唔會劈中
冇如果
Thor劈之前vision 已經收左皮 點會唔洗死
我諗佢意思係劈中咪可以拎返Time stone嚟逆轉返佢死咗嘅事實
時間寶石第二次回復
其實ds睇嘅未來係淨係睇佢地係titan嘅未來定係睇曬成件事嘅發展
至少包埋五年後Tony搶返啲石頭同撻手指啦
如果唔係DS點會話 有一個未來會贏
大家有心理準備
接受其實乜大cast都冇
不過有wanda full power打都夠做
最尾都應該繼續留伏線
等DRS2先繼續
都係paul 咁講大家先咁期待
luke skywalker?
有qs出現過已滿足
唔再抱期望了
無期望 無失望
話說wanda嘅rewriting reality係咪勁過reailty stone
不過目前得hex入面用﹐未知有冇限制
lm
其實我都唔會好想話有個大反派/正派無啦啦現身 唔一定下下要有個新角色先好睇 例如

wanda vision 我欣賞佢塑造返wanda e個有血有肉嘅角色 角色發展> 9推新人物

比較想佢寫好wanda對vision最後嘅取捨
要支持ga咩?
同埋wanda嘅能力好似係長期維持到
Eg monica件衫同車
相反reality stone好似要使用者着燈先hold到
嗰時thanos走咗mantis就變返原狀
有錯勿屌
諗左咁耐都諗唔到邊個有luke咁大影響
如果真係同luke類同既話

要係canon既元祖人物(初代Avenger有關?)
要同成件事有關係(即係唔係上氣/Peggy果類)
又無同paul合作過

其實係咪應該唔多
Vision自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞