【Disney+】Wandavision 劇透討論區(6)

1001 回覆
19 Like 7 Dislike
話咁快就最後一集
唔捨得wanda vision Agatha 孖仔
倒數4日
新po留名
感覺上大結局都唔會交待得完整
會留好多尾俾奇異大夫2
尋日一口氣睇晒8集以為完咗
出完套劇買figure
唔想完
仲想繼續睇wanda
睇黎要下年再見
今集播完重播一年先
只想睇vision
又溫柔把聲又好丁

what is grief, if not love persevering
坦白講我本身對幻視無咩感覺
睇完呢套對佢改曬觀
原來佢對wanda咁好
我宜家都想佢真正復活
同wanda happy ending
當左愛情劇咁睇
但其實
依個vision甚至唔係真正嘅vision,只不過係wanda對佢嘅想像/認知所塑造嘅合成vision,所以佢係一個wanda投影-心目中完美嘅vision (雖然,vision本身都係一個完美類人型)
我突然諗到一個黑暗結局,最尾wanda一家 (甚至有埋真 quicksilver客串)好似好整齊咁返返去westfield過啲電視劇生活,但其實係幻想結界 (唔係hex),實際上SWORD將wanda擺係一個特殊監獄(好似對付magneto咁樣嘅塑膠空間) 再trigger佢寧願留喺幻想世界入面
agent woo同darcy係度同局長拗話咁樣好殘忍,但局長會話'this is the best we can do' 跟住隔離企咗一個個樣大義凜然嘅Mordo (佢哋唔知佢係反派,淨係以為佢係DS師兄;而Mordo嚟依度係因為佢想吸/研究wanda嘅能力)

咁就接落去Mordo會學識 chaos magic變得更勁
Mordo學Chaos magic????
Its been Jimmy Woo all along

And he killed sparky too
有聲
Mordo未夠班
淨係識恰籃波撚
好鐘意Paul D 英式口音,把聲又靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞