【Disney+】Wandavision 劇透討論區(6)

1001 回覆
19 Like 7 Dislike
下一套等18/3 synder cut
近戰法師
the best of us 姐
希望呢條線可以帶番孖仔出黎
咁paul bettany....話好想合作個個.....
真係講緊佢自己
自己從來唔覺得個堆fan theories會實現, 所以唔係因為唔中而失望
頭8集一路都覺得好好睇, 但結局今集個人好唔鍾意個節奏
開頭10分鐘好緊張, 然後突然將個節奏拉翻慢
無啦啦要wanda行出街搵agnes, 又要晒時間講monica, fietro同sword
結果拖到埋尾先由wanda變scarlet witch, 但變完無表現過就完左
中間用左好多時間講支線, 個人黎講我覺得佢連wandavision呢套劇本身要講嘅故事都完得唔好
唯一出色嘅地方係最後say goodbye個段文戲
ancient one 一出手已經好型

不過比disney censor咗佢嘅origin唔敢講tibet
https://screenrant.com/doctor-strange-china-tibet-ancient-one/
Dimension即係仲係同一宇宙喎
唔需要做得咁好,做得咁好,觀眾提升要求咁點算
In Darkhold we trust
睇左咁耐AOS 一聽到darkhold就知肯定會出事 邊個睇到都會變壞人
最大問題係agnes點拎得返本darkhold 唔通ghost rider死左/暈左?
其實budget好似拍得住Dr Strange, 仲要諗下Dr Strange有Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen..
就算時數黎計, Wandavision夾埋嘅cg時間應該唔會比Dr Strange特別多
所以我覺得都係設計問題
白vis個part仲未寫到
可能幾年後又出呢
成2個月
賺埋賺埋
對白寫得好,但節奏捉得差,加上期望已久嘅quicksilver原來乜都唔係,落差太大平復唔到

但對白真係寫得好好
aii mads mikkelsen又係比marvel嘥咗
hannibel氣場 影帝級 又係mcu做咗好片面嘅奸角
不過vision真係好撚型
完全解釋到點解佢a2有資格拎雷搥
vision d對白好正
仲期望緊兩個vision 結合
有記憶有肉身
照咁睇應該都唔會同Aos/ghost rider有關係
兩本設計完全唔同
可能我地都要向前行
WANDA都變左SW了
展望將來吧
因為拍電視果本已經拍賣左
AOS好值得正名下
新樣vision
成套劇嘅劇情用嚟拍電影會好好多
劇真係拉太長 節奏又難掌握
Marvel就不嬲撚開觀眾狗㗎喇
不過今次除咗Evan Peters做路人呢件事充滿惡意之外
其他嘢我都覺得還好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞