【Disney+】Wandavision 劇透討論區(6)

1001 回覆
19 Like 7 Dislike

有錢吹咩

好靚
前面個8集我真心覺得中上, 收貨有餘
但因為前面堆左太多支線, 最尾一集要係40分鐘講完所有野(唔計credit真係得40分鐘), 結果出晒事
唔知點解所有marvel電視劇, 無論係咩平台都有呢種season finale先肯講晒所有野嘅問題
今集有d位比我嘅感覺係唔係留緊白留緊伏筆, 而係根本未講完cut鬼左
一開頭ralph呢兩個謎到最後竟然係咁我寧願佢哋當初唔好成日提佢好過
係 就算無big cameo / mephisto 都還好

係Evan Peter 。。 Boner 。。呢一part失望

Lizzie演技真係好好

套劇集 斬開太多集, 鋪排左咁耐 最尾個集顯到無乜特別
Evan Peters呢個謎底真係仆街到爆
都費事估佢地對孖仔後續
白vision去咗邊
無死 係暗黑維度見
個hex可能就係多元宇宙既門
放縱下又返黎
撚夠未 仲要舖咁耐最尾搞爛gag
我想問下個個程度等於Luke既cameo 去左邊?
Paul Batteny 話好想合作個個演員係咪講緊佢自己

其實點解要講大話呃觀眾
根本唔洗咁講 我地都會支持到尾
洗咩講個大話 感覺好唔satisfied
Paul Bettany 講話有佢好尊敬既人出現其實係咪引伏
尊敬人先要尊敬自己
佢好尊敬自己
Sighhhhhhh...........
SMH
所以有時好怕追美劇
尤其season2,3果啲
戲我最多當豪咗兩個鐘
劇直頭係豪埋個期望出去
套劇唔錯丫
不過marvel電影同劇都好
d動作打鬥真係唔得
今集wanda場空中戰飛得好生硬同無美感
唔講zs 幾套dc戲拍空中戰
依排套SUPERMAN & LOIS都好好多
我覺得今集幾好

另外黑暗神書 agent of shield有拍過出黎,

你只要睇裏邊一眼就會情不自禁咁睇落去,唔理你本身係 正派定反派都會入魔 裏邊同宇宙既真理差唔多

可以憑空 創造物質,唔會受宇宙既能量守恆既定律
其實都唔係咁差啫
個個都期待會有xmen或者f4,但如果真係出左成套劇但焦點就唔會係wanda啦

老實講,focus喺wanda同vision個內心黎講真係算幾好睇
邊一個人咁無聊
彈果啲cm逐個負皮
讚果啲逐個正皮
仲要全部都係得一個
啱啱log out見到
理性啲聽下其他巴打討論吓仲好啦
最後AGATHA D 魔法係咪都比WANDA吸左?
定係WANDA吸返自己個D ONLY
佢哋吹到個客串咁大,會唔會係拍咗但係最後cut咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞