【Disney+】Wandavision 劇透討論區(6)

1001 回覆
19 Like 7 Dislike
純粹因為冇budget
我覺得將來如果wanda入魔 白vision會係佢變返好人嘅關鍵
Sword係負責監控Vision呢類武器
唔係自己整
其實其他avengers去哂邊
咁大件事冇人嚟幫手
連ds都冇出現
冇野發生
兩部iphone開siri傾下計啫
咁多人屌
套劇係主要講wanda, 當然marvel一向會ref. 其他漫畫元素,easter eggs 之類,但主要focus 主角啦
唔通真係要有Xmen, Strange, meiphsto出晒先滿意?
咁黎緊Falcon如果無Cap, Tony, Thor 出黎cameo咪唔掂
始終係劇集,收貨啦,都setup咗好多野啦
淨係睇Wanda變身Scarlet Witch都夠J
又肯花心思將sw個名搬出黎,舖咗七年喎
唔似DC SS咁將nickname好似ppt咁打落screen度
唔好意思,抽抽水先
神劍局個呀頭以為有乜陰謀
原來只係想威威
勁果啲應該打宇宙線
廢果啲等睇falcon and ws
米奇老鼠撚狗
睇完係有少少失望
但失望唔係唔好睇
而係吹得唔夠大
明明係接住奇異博士
但無乜關於奇異博士既伏線
唯一就係最後彩蛋 應該學緊魔法

整體黎講係幾好睇
愛情劇黎講仲有中上水準
成套劇刻畫WANDA直頭完美
呢套劇對於WANDA呢個角色既刻畫
令到佢係以後既作品有更多空間去發揮

另外仲有幻視呢個角色
以前每套電影其實都係2打6
基本上係無角色刻畫
從來我都覺得呢個角色可有可無
但呢套作品真係了解到幻視

最後道別既畫面真係靚

你黎緊幾年都可以講呢幾句野

jimmy打電話搵咗咩人嚟?🙄
唔係一定要有,其他角色我都冇乜所謂

係佢地用Evan Peter 做路人 surprise !
我會評價為「頭兩季」係,之後想搞inhumas搞唔掂,marvel就唔想認佢係
exactly
同埋嗰時嘅aos已經開始脫離mcu發展
wfc本書design
可能諗住去殺thanos呢
去體驗下人生先返黎搵老婆
片尾佢個睇書動作咁似Dr. strange
對於qs個處理真係失望透頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞