【Disney+】Wandavision 劇透討論區(6)

1001 回覆
19 Like 7 Dislike
第二段彩蛋
出哂 credit 後
你想有d咩
Dr Strange 呢
paul bettany講果個好尊敬既既人呢
mephisto 呢
X-MEN 呢
唔係唔好睇,不過之前吹到咁大果D都無晒
唯一不滿係浪費咗Evan Peters
打鬥嗰part睇到有啲老尷,成班人擺晒pose企定定
個尾收得平淡但完整,最後講到drs都唔係sw嗰皮
全部都無連dottie都只係路人
根本MCU 點拍你都冇問題

同falcon 這種三四線角色不同, scarlet witch 是一線,

Scarlet witch 作為 x-men 同 avengers 兩邊都有重要連繫的角色, fans 有本來就有更大期待, MCU 仲要不停落重藥引原著fans 看

利用QS 引爆hit rate 接受到,但結局如此不如Wanda 射走後無得出場仲好

第9集仲要勁有dark Phoenix 視點,
終於明 dark Phoenix 送完劇本比Kevin 看後點解會剪成咁

要讚是

Scarlet witch 好靚,漫畫造型好滿意
Twins 好可愛
Twins 同 uncle P 互動好正
Agatha 好吸引
音樂造得好
Vision 同 scarlet witch 感動到

至於MCU 不合理的地方就一如既往....
thx
sw突然升左幾個層次lv,叫war machine個啲點做落去
唔明個黑妹話班村唔會知道Wanda為佢地犧牲左D咩
明明係Wanda拖哂佢地落水
不好搞到dark Phoenix 2.0 咁
宇宙線/魔法線
地球線
分開
係咪得我一個覺得其實幾好
雖然本身都期待Magneto出現,無都無所謂吖收尾收得幾好喎
根本就係好多睇fan theory上哂腦,同theory唔同就唔開心(雖然我都覺得啲演員出口術撚fans有啲仆街
交代哂奸角下場,主角未來,有新角色出嚟,感情位有交代,有伏筆,算係咁啦,係咪一定要聯乘X-Men出哂Mephisto Nightmare DS QS爆能力先叫好睇
犧牲左vision同對孖仔,點睇都係佢地重要過班路人
專注行街打
war machine都好過falcon個d
預咗falcon&winter soldier玩諜戰權鬥
loki個套應該會講返勁少少
其實是之前為左就佢哋削弱太多,根本無升level
一係多元 一係就暗黑維度
提得太明顯
其實係咪好嘅 , 係有啲虎頭蛇尾

你真係接受到 Evan Peter 出現只係做 Boner咩 ?
吸星大法差唔多套套魔法大戰都係咁
Hex 關左
Agatha 又變番正常
你咪講出咗問題
本身的確係一套好作品,
但演員出口術搞到人期望過高在先,咁就唔好怪觀眾有咩幻想
唔講咁多嘅觀眾感受仲好
WANDA永久轉左佢
我想atj做返 其實我寧願wanda直接踢evan返fox宇宙都好過就咁講完佢

比marvel撚狗
應該唔係 佢冇晒法力, WANDA用力量將佢洗記憶改變左成個人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞