【Disney+】Wandavision 劇透討論區(6)

1001 回覆
19 Like 7 Dislike
咁就唔好用Evan peter la
撚Fans

佢依家都帶出咗個 Monica Rambeau呀
Skrull
Wanda vision season II
空中魔法打交好似好難好睇 你一下 我一下咁
吸曬應該 同埋自願做導師
係囉 純粹為fake人??
Luke level 好似吹吹下吹出嚟嘅 ,
Big cameo 係佢自己

佢想Troll我地掛
ms marvel劇都會有
marvel 自己舖到phase 4出埋tv series
但應該係覺得唔係死忠/ fans 唔會追
怕出電影嘅時候d 人甩太多又唔睇
所以而家拍到避重就輕咁
特登搵Evan Peters黎客串 鋪到咁大但結果只係個路人 呢一點好夾硬黎
又冇解釋過點解佢長期都可以用QS能力

本身都唔期望會有D咩特別客串
但至少明知之後會接落去Dr. Strange 2
搵佢過黎拍十秒真係咁難咩
搞到兩個彩蛋都好平淡冇咩驚喜

除左呢兩點之後整體黎講都算滿意既
文戲感情戲真係做得好好
打鬥特效就算啦 畢竟只係一套電視劇 唔會期待佢整得有幾靚 合格唔出戲就ok
只可以話我地畀得太多期望 搞到個結果有D失望
同埋白Vision點解有返記憶之後就突然off左line
片尾畀返兩秒畫面佢都好啦 無啦啦成個人唔見左
Darkhold MCU Timeline由AOS Ghost Rider下一手係Runaways嘅Morgan le Fay,之後先到WV 嘅Agatha再到Wanda手(假設係同一本)
Morgan le Fay嘅世界係Dark Dimension=AOS GR 嘅地獄=Dormammu嘅世界
MLF由GR手中攞走唔出奇,MLF設定上好勁,
本嘢喺Tina 驅逐MLF之後冇講下落,畀Agatha攞走唔奇
Evan Peters用到QS能力係因為佢一直都係被agnes操控
事實又真係唔係core fans的話唔會特登入disney+追
‘WandaVision’ will have its own ‘Luke Skywalker’ moment, Elizabeth Olsen says.

等我重期待磁力王之類係臨尾跳出黎客串
班演員troll我地定cut走左
本書
Cast him just for a boner joke

不過一次過連住睇觀感會好唔同

佢一星期一集半個鐘唔夠 ,最尾大家等幾星期舖排係會有落差嘅

整體唔錯嘅。。。
m記到時又馬後炮 拍左專登cut走係電影加返
下星期有behind scene
睇下有冇咩睇
BTW本身都知道WandaVision係睇感情戲多過打鬥 所以唔會太介意特效場面
但好懷疑之後Falcon and Winter Soldier如果用返呢個成本黎整打鬥特效會有幾尷尬
我唔覺得佢兩個既文戲會有幾好睇
俾佢之前吊高左胃口 而家不上唔落咁
其實最屈係局長 架空曬其他人亂比order無人理
所以m 記點會咁on9 斷自己米路
tv series 拎嚟塑造返之前冇origin 嘅角色
本身開頭對falcon & ws 冇乜期望
睇完wandavision 頭半又有少少期待
而家睇完最後一集又覺得應該冇乜特別
想睇phase 4 推進應該都要等下套戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞